IBB'DEN KÖYLERE ÜCRETSIZ INTERNET HIZMETI

Kirsal mahallelerde internete erisim konusunda sorun yasayan ögrenci ve vatandaslara destek olmayi hedefleyen Istanbul Büyüksehir Belediyesi (IBB) köy meydani, muhtarlik ve bilgi evlerine IBB WiFi noktalari kuruyor. Proje kapsaminda 9 köyün internet kurul

Gündem 8.02.2021 14:56:15 0
IBB

Kentin internet altyapisini kuvvetlendirmek ve yayginlastirmak için çalismalarini sürdüren IBB, kirsal mahallerdeki internet problemine el atti. Toplamda 151 lokasyona kurulmasi planlanan IBB WiFi ücretsiz internet noktalari ile ögrencilerin pandemi nedeniyle artan uzaktan egitim ihtiyaçlarina ek destek olunmasi amaçlaniyor. 

9 KÖYÜN INTERNET KURULUMU TAMAMLANDI

Imkansizliklardan ötürü ögrencilerin magdur olmamasi için de çalismalar sürdürülüyor. Kirsal bölgede yasayan vatandaslar ve köylerde evinde internet olmadigi için uzaktan egitimde sorun yasayan çocuklar için hayat geçirilen proje ile tüm ögrenci ve vatandaslar hizli ve güvenli internet deneyiminden kisisel gelisim ve dijital egitim olanaklari için diledikleri gibi faydalanabilecek.

Yapilan çalismalar sonucunda; Beykoz’a bagli, Alibahadir, Poyrazköy, Ishakli; Çatalca’ya bagli Kestanelik, Çanakça, Dagyenice; Çekmeköy’e bagli Hüseyinli; Silivri’ya bagli Akören ve Seymen köylerine internet kurulumu gerçeklesti. Projenin ilk etabinda bu sayi bir ay içerisinde 50 köye çikartilacak. 

EGITIME VE GENÇLERE DESTEK SÜRÜYOR 

Egitimde firsat esitligi saglamanin önemli bir sosyal belediyecilik sorumlulugu oldugu bilinciyle ilerleyen projeyle vatandaslarin hayatini kolaylastirmak, maddi imkansizliklar içerisinde egitim gören tüm çocuklarin yanlarinda olmak amaçlaniyor. 


 


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °