IÇISLERI BAKANI SÜLEYMAN SOYLU'YA SESLENEN SERTEL: "SIZIN ZULMÜNÜZ ILK SEÇIME KADAR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Izmir Milletvekili Atila Sertel, özellikle Cumhuriyet Halk Partili belediyelere karsi açilan sorusturmalar ve görevden uzaklastirmalar nedeniyle Içisleri Bakani Süleyman Soylu'nun yanitlamasi istemiyle soru önergesi verdi

Siyaset 17.06.2022 12:01:55 0
IÇISLERI BAKANI SÜLEYMAN SOYLU


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Izmir Milletvekili Atila Sertel, özellikle Cumhuriyet Halk Partili belediyelere karsi açilan sorusturmalar ve görevden uzaklastirmalar nedeniyle Içisleri Bakani Süleyman Soylu’nun yanitlamasi istemiyle soru önergesi verdi.

Sertel, “Siz bu ülkenin Içisleri Bakani iseniz; siyaset geregi baski ve zulüm makami olamazsiniz. Olmamalisiniz. Sizin zulmünüz ilk seçime kadardir” dedi.

Verdigi soru önergelerinde 2019 yerel seçimlerinden bu yana hangi partilerin belediye baskanlarina sorusturma açildigini, müfettis gönderildiginin yanitini arayan CHP Izmir Milletvekili Atila Sertel, “Sosyal demokrat belediye baskanlarinin, Cumhuriyet Halk Partili belediye baskanlarinin koltuklarini gasp eden Süleyman Soylu, siz sadece ve sadece CHP’li, Iyi Partili ve HDP’li belediye baskanlarina sorusturma açtiriyorsunuz” diye seslendi.

Cumhuriyet Halk Partili Belediye Baskanlarinin baskilar karsisinda yilmayacagina ve hizmet üretmeye devam edecegini vurgulayan Atila Sertel, sunlari söyledi:

“HESAP VERECEKSINIZ”

“Buradan Içisleri Bakin Süleyman Soylu’ya sesleniyorum. Yalova Belediye Baskani Vefa Salman, görevine derhal iade edilmelidir. Çünkü soygun vakasini ortaya çikaran ve sikayetçi olan Vefa Salman’dir. Halkin oyuyla seçilmis belediye baskanimizin görevi, makami gasp edilmistir. Ayrica Çanakkale Çan Belediye Baskanimiz Bülent Öz’le ilgili yürütülen bir sorusturma çerçevesinde görevinden uzaklastirilmistir. Izmir’de Büyüksehir Belediyesi dahil tüm ilçe belediyelerinde inceleme yapiyorsunuz. Inceleme yapin. Biz bundan rahatsiz olmayiz. Aksine yapilmasinin da dogru oldugunu düsünürüz. Ama size bazi sorularim var. Bütün belediye baskanlari için soruyorum. 2019 yerel seçimlerinden bu yana Cumhuriyet Halk Partili belediyelere kaç müfettis gönderdiniz? Hangi belediyelere kaç tane müfettis gönderildi? 2019 yerel seçimlerinden sonra müfettis gönderilen Cumhuriyet Halk Partili belediyeler hangileridir? Bu belediyelerde bulunan bulgular nedir? Açilan dava sayisi kaçtir? Ayni sorulari diger partiler için de sordum. Sayin Süleyman Soylu; 2019 yerel seçimlerinden sonra hangi il, hangi ilçe, hangi belde belediyesine müfettis gönderdiniz? Bu soru önergelerini yanitlamak zorundasiniz. Siz bu ülkenin Içisleri Bakani iseniz; siyaset geregi baski ve zulüm makami olamazsiniz. Olmamalisiniz. Bunu çok açik ve net söylüyorum. Ama sunu bilin ki; Cumhuriyet Halk Partili belediyeler sizin baskilariniz karsisinda yilmayacak ve bütün hizmetlerini sizin baskilarinizi da asarak yapacak. Sizin zulmünüz ilk seçime kadardir. Ondan sonra da hesap vereceksiniz. Siz yaptiginiz bütün hukuksuz uygulamalar nedeniyle halkimiza da mahkemelere de yüce adalete de hesap vereceksiniz.”


 


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °