Tarih: 17.03.2022 12:23

IGC VE IZMIR BAROSU SIDDETE KARSI ‘NAR PROTOKOLÜ' IMZALADI

Facebook Twitter Linked-in

Izmir Gazeteciler Cemiyeti yürüttügü ‘Siddete Karsi Medya Iletisim Projesi- Nar’ kapsaminda Izmir Barosu ile protokol imzalandi. Siddete karsi tüm yerel otoritelerle ortak hareket etme kararliligini sürdüreceklerini söyleyen Izmir Gazeteciler Cemiyeti (IGC) Baskani Dilek Gappi, Izmir Barosu’na verdikleri destek için tesekkür etti.

IGC Baskani Gappi, “Siddete karsi proje simgemiz Nar gibi tek tek degil, hep birlikte mücadele etmeliyiz. Ancak birlik olursak cana dokunabiliriz Çok yakinda Izmir, Manisa ve Mugla’da mahallelerde gerçeklestirecegimiz Nar bulusmalarinda birlikte olacagiz” dedi.

Izmir Barosu Baskani Av. Özkan Yücel ise Nar Projesi’ne Baro olarak, her türlü katkiyi sunmaya hazir olduklarini söyleyerek, siddete karsi hukuki destege ihtiyaci olan herkese ücretsiz olarak yardimci olduklarini da hatirlatti.

Protokol imza töreni sonrasi, Izmir Barosu Baskanligi’nda gerçeklestirilen Nar proje toplantisinda, proje destekçisi diger kurumlarin da temsilcileri katildi. Izmir Büyüksehir Belediyesi’nden Çagla Çaglar ve Hazal Palabiyik, Izmir Kadin Kuruluslari Birligi’nden Nihal Bulmamis, Izmir Barosu Insan Haklari Merkezi Müdürü Av. Devrim Cengiz Aygün, Izmir Gazeteciler Cemiyeti Avukati Birgül Degirmenci, Mülkiye Bilimsel Arastirma ve Gelistirme Kooperatifi’nden Prof.Dr.Sevda Alankus ve Yasemin Yücesoy’un katildigi toplantida, mahalle bulusmalarinda izlenecek yöntemler ve deneyimler tartisildi.


Izmir Gazeteciler Cemiyeti’nin Hollanda Insan Haklari Programi destegi ile yürüttügü ‘Nar- Kadin ve LGBTI+ Odakli Siddete Karsi Iletisim Projesi’, Nisan ayinda siddet yogun mahallelerde farkindalik çalismalari yapacak.


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —