IGC:UGUR MUMCU'YA OLAN BORCUMUZU ASLA UNUTMAYACAGIZ

Izmir Gazeteciler Cemiyeti (IGC) Baskani Dilek Gappi, Gazeteci Yazar Ugur Mumcu'nun katledilisinin 29. yilinda anma mesaji yayinladi.

Gündem 24.01.2022 12:06:51 0
IGC:UGUR MUMCU


Ankara'daki evinin önünde aracina bomba konulmasi sonucu katledilen Ugur Mumcu katledilisinin 29. yilinda Izmir Gazeteciler Cemiyeti (IGC) baskani Dilek Gappi anma mesaji yayinladi.

 Yapilan anma mesajinda sunlara yer verildi:“Ocak ayi onlarca gazetecinin katledildigi, faillerinin yillar geçmis olmasina ragmen cezasini bulmadigi kara bir ay. Bu yil daha da kara…

Ömrünü adadigi mesleginde, bütün baskilara karsi Cumhuriyet Gazetesi'ndeki kösesinde yilmadan, korkmadan yazmanin bedelini caniyla ödeyen Ugur Mumcu'nun katledilisinin 29. yilinda, basinin üzerindeki bulutlar hala kapkara.

Her açiklama, yorum, atasözü, hatta sarki sözlerine bile son derece agir tehditlerle ve hatta sosyal linç kampanyalariyla karsilik veriliyor. 

Onurlu durusuyla gerçeklerin pesinde kosan, halkin haber alma hakki için görevlerini yerine getirmeye çalisan meslektaslarimiz baski görüyor.

Basin özgürlügü Anayasal güvence altinda olmasina ragmen gazeteler, TV'ler, radyolar kapatiliyor ve bunun sonucunda on bini askin gazeteci issiz birakiliyor.

Siyasi iktidarin begenmedigi bir atasözünü söylemenin karsiligi demir parmakliklar olabiliyor. Meslegimiz ve meslektaslarimiz adina yasadigimiz kaygi gün geçtikçe artmakta.

Var gücümüzle gazetecilik mesleginin layigiyla ve özgürce yapilabilmesi için çalisiyoruz, çalisacagiz.

Yolumuzu daima; aramizdan alindiktan sonra bile ögretileriyle yol gösteren Ugur Mumcu ve basin sehitlerimizin onurlu duruslari ve miras biraktiklari düsünceleri aydinlatacaktir.

Gazetecilerden sadece kendilerini övmelerini bekleyenler bilmelidir ki gerçek gazeteciler, hiçbir zaman güç sahiplerinin yalakalari olmayacaklardir.

Yaratilan bezdirme örtüsüyle, elestirel nitelik tasiyan her türlü ifade düsmanlastirilsa da gücümüzü, satin alinamaz kalem olan Ugur Mumcu’nun ögretilerinden aldigimiz unutulmamalidir.

Bizler Ugur Mumcu’ya olan borcumuzu asla unutmayacagiz.…

Susturmaya çalisanlar bilsinler ki…

Vursalar da, parçalasalar da, her parçadan nice yeni Ugur Mumcu’lar dogmaya devam edecektir.''denildi.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °