IHA egitimleri için yeni ortaklik

UAVERA markasi ile yerli IHA pazarina güçlü bir giris yapan Coskunöz Holding, simdi de IHA egitimleri konusunda önemli bir ortaklik için anlasmaya vardi. Ingiliz Flyby Technology destegi ile kurulan IHA egitim merkezi, tüm dünyaya IHA pilotlari yetistirec

Teknoloji 28.05.2021 17:42:01 0
IHA egitimleri için yeni ortaklik

Coskunöz Holding, insansiz hava araçlari ve egitimleri konusundaki yatirimlarina devam ediyor. Bu kapsamda Coskunöz, Ingiliz Flyby Technology destegiyle Türkiye’de EASA (European Union Aviation Safety) uyumlu yeni nesil IHA 2 ve IHA 3 pilot egitimlerini vermek üzere kurulmus olan FLY BVLOS TECHNOLOGY firmasina ortak olmak üzere anlasmaya vardi. Yeni kurulan IHA egitim merkezi ile Türkiye’de de büyük bir potansiyeli olan sivil IHA egitimleri konusunda kapsamli kurslar verilecek. 

Hem Türkiye’den hem de yurtdisindan gelen ögrencilere IHA pilotluk egitimleri verecek olan okul, faaliyetine Gebze Teknik Üniversitesi Teknoparki’nda basliyor.

Burada ayni zamanda Gebze Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ile birlikte IHA alaninda yeni teknolojilerin Türkiye’ye kazandirilmasi konusunda çalismalar yürütülecek. 

IHA sahasinin güçlü oyunculari

Coskunöz Holding, UAVERA markasi ile Türkiye’nin savunma ve havacilik alaninda yerlilesmesini üst siralara tasiyacak bir yatirima imza atmisti. Bu yatirimla Coskunöz, dikey inis kalkis yapabilen, bulut alti küçük sinif sabit kanat IHA’lar ve yüksek irtifa ve hizlara ulasabilen hedef platform IHA’larin üretilmesi projelerine start vermisti. UAVERA ile Türk savunma ve havacilik sektöründe birçok ilke imza atmayi hedefleyen Coskunöz, tüm kurumlara gözetleme, tespit, izleme ve bakim gibi konularda hizmet ve ürün saglamayi hedefliyor. Flyby Technology ise, su günlerde Ingiltere’de asilarin IHA’larla güvenli transferi imkanini saglayarak COVID-19 ile mücadelede aktif bir rol oynuyor.  


 


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °