Iklim Degisikliginde Kadinin Pozitif Izi Projesi basliyor

Iklim Degisikliginde Kadinin Pozitif Izi Projesi basliyor

Izmir is Kadinlari Dernegi (IZIKAD), Iklim Degisikliginde Kadinin Pozitif Izi Projesi'ne basliyor. Enerji Sanayicileri ve Isadamlari Dernegi (ENSIA) ile ortaklasa yürütülecek projede iklim degisikligi eylemlerinde kadinin liderligi ve kadinlarin anlam

Izmir is Kadinlari Dernegi (IZIKAD), Iklim Degisikliginde Kadinin Pozitif Izi Projesi’ne basliyor. Enerji Sanayicileri ve Isadamlari Dernegi (ENSIA) ile ortaklasa yürütülecek projede iklim degisikligi eylemlerinde kadinin liderligi ve kadinlarin anlamli katiliminin saglanmasi hedefleniyor.

IZIKAD Yönetim Kurulu Baskani Betül Sezgin, IZIKAD olarak hem ekonominin hem yasamin hem de gezegenin her noktasinda kadin izinin görünür kilinmasi ve kadinin olumlu katkisini büyütmeyi hedeflediklerini söyleyerek, iklim krizi konusunda kadinin pozitif etkisi konusunda bir çalismaya giristiklerini söyledi.

ENSIA ile ortaklasa yürütülecek projenin Izmir, Aydin ve Denizli illerini kapsayacagini ve 24 ay sürecegini söyleyen IZIKAD Baskani Sezgin, “Projenin amaci kadin alaninda çalisan STK’larin iklim degisikligi konusunda farkindaliklarini ve kurumsal kapasitelerinin arttirilmasi, çevre ve enerji alanindaki STK’lar ile bir ag olusturulmasi hedefleniyor” dedi.

Hedef kitle olarak Girisimci Is Kadinlari Dernekleri Federasyonu(GIFED) üyesi 8 STK ve üyeleri, TOBB Kadin Girisimci Kurulu ve 350 kadin üyesinin yaninda Akdeniz Is Kadinlari Federasyonu üyesi 61 STK’nin oldugunu vurgulayan Sezgin, “Ayni zamanda Tarimsal Kalkinma Kooperatif Birligi’nde yer alan 10 kooperatif ve 100 kadin da hedef kitlemiz arasinda yer aliyor” diye konustu.

“Yogun bir faaliyet programi yürütecegiz”

Proje kapsaminda 24 ay süresi içinde bir çok faaliyette bulunacaklarini söyleyen Sezgin, “Kadinlarin ve kadin örgütlerinin iklim degisikligi konusunda algilarinin ölçülmesi, arastirma sonuçlarina göre kadin STK ve olusumlarina yönelik egitim ve bilgilendirme programlarinin hazirlanmasi ile kadin STK’larin kurumsal kapasitelerinin arttirilmasi bu süreçte yürütecegimiz faaliyetlerin temelini olusturuyor. ENSIA ile güçlü bir isbirligi içindeyiz ve son derece verimli bir proje dönemi geçirecegimize inaniyorum” diye konustu.

Kalayci: ”Iklim krizi tüm insanligin sorunu”

ENSIA Yönetim Kurulu Baskani Alper Kalayci ise IZIKAD ile beraber bir projeye imza atmaktan memnuniyet duyduklarini belirterek, “Iklim krizi hepimizin, tüm insanligin temel sorunu. Bu noktada kadinin rolü her alanda oldugu gibi çok önemli. Bu anlamda IZIKAD ile beraber bu projeye baslamaktan memnunuz, umuyoruz güzel sonuçlar alacagiz” diye konustu.