Ilica'dan Atamiza Selam etkinlikleri büyük bir coskuyla basladi

Çesme Belediyesi tarafindan Mustafa Kemal Atatürk'ün Ilica'ya gelisinin 96. yili kutlandi. "Ilica'dan Atamiza Selam” etkinlikleri büyük bir coskuyla basladi. Etkinliklerin ilk gününde sevilen Rock müzik grubu Madrigal sahne aldi.

Kültür Sanat 18.07.2022 15:22:49 0
Ilica

Çesme Belediyesi tarafindan Mustafa Kemal Atatürk’ün Ilica’ya gelisinin 96. yili kutlandi. “Ilica’dan Atamiza Selam” etkinlikleri büyük bir coskuyla basladi. Etkinliklerin ilk gününde sevilen Rock müzik grubu Madrigal sahne aldi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Izmir suikasti sonrasinda Ilica’ya gelip kalmasinin 96. Yil dönümü anisina 16-18 Temmuz tarihleri arasinda düzenlenecek anma etkinlikleri basladi.

Hanri Benazus Atatürk fotograflari, Taner Morova eski Çesme fotograflari, Ilica Kültür Sanat Dernegi’nin Karma Sergisi ile baslayan etkinlikler, Belediye bandosu esliginde yapilan Fener Alayi ile devam etti. Anma yürüyüsüne Çesme Belediye Baskani M. Ekrem Oran, Sisli Belediye Baskani Muammer Keskin, Cumhuriyet Halk Partisi Çesme Ilçe Baskani Sait Kavasogullar, Ilica Mahalle Muhtari Kamil Baykal, belediye meclis üyeleri ve çok sayida vatandas katildi.


Madrigal sahne aldi

Çesme Belediyesi kadin efeleri gösterilerinin ardindan gecenin finalinde Rock müzik grubu Madrigal sahne aldi.

Konserde konusma yapan Çesme Belediye Baskani M. Ekrem Oran son günlerde yasanan yanginlara deginerek, “Bizi taniyanlar bilir. Biz burada, Büyük Çesme Ailesi olarak “iyi günde, kötü günde, hep birlikte’ anlayisiyla, acilarimizi ve sevinçlerimizi paylasir, omuz omuza vererek zorluklarin üstesinden geliriz. Bu birlik ve beraberligin en güçlü örneklerinden birini bir kaç gün önce, Karaköy mevkii ve Ovacik bölgesinde meydana gelen yangin felaketlerinde yasadik. Yangina ilk müdahaleden son ana kadar insan üstü bir çabayla mücadele eden, Izmir Itfaiyesi, Izsu, Orman Bölge ve Afad ekiplerine, belediyemizin zabitasindan, fen islerine kadar tüm çalisma arkadaslarima tesekkürlerimi sunuyorum.

Ve tabi bir yandan yangini endiseyle takip ederken, diger yandan yangin bölgesine kamyonlarla su ve yiyecek gönderen, gece boyunca elinden gelen herseyi yapan büyük Çesme Aileme de mimnnettarim” dedi.


“Ilicamiz isildamaya devam edecek”

Oran, “96 yil önce Atamizi misafir eden Ilicamiz, Mustafa Kemal’in devrimleriyle isildamaya, essiz güzellikleriyle tüm dünyanin gözünü kamastirmaya devam edecek.

Yeryüzündeki Cennet Çesme; muhtesem dogasini, tüm zenginliklerini koruyarak, sicacik gülümseyen, iyi yürekli insanlariyla büyük bir aile olarak gelecege kendinden emin adimlarla yürüyecek” diye konustu.

16-18 Temmuz tarihleri arasinda Ilica Tas Iskele’de sergiden söylesiye, konserlerden dans gösterilerine kadar kutlanacak etkinlikler kapsaminda bu aksam Mogollar sahne alacak.

Etkinliklerin son gününde ise Derya Derin ve Yavuz Karabulut’un ardinda Altan Kilinç’in dans gösterisi gerçeklestirecek. 


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °