Ilk olarak sizlerden özür diliyorum...

Ilk olarak sizlerden özür diliyorum...

EDREMIT BELEDIYE BASKANI SELMAN HASAN ARSLAN'IN BASIN AÇIKLAMASI

Ederemit Belediye Baskani Selman Hasan Arslan' la, AK Parti Edremit Ilçe Baskani  Ekrem Umutlu arasinda yasanan gerilim sonrasi yapilan basin açiklamasidir:

Basina ve Kamuoyuna;

Ilk olarak sizlerden özür diliyorum...

Edremit halkinin asli gündemi pandemi, geçim sikintisi, is bulamama ve gelecek kaygisi iken; AK Parti Edremit Ilçe Baskani Sayin Ekrem Umutlu'nun mesnetsiz ve dedikodudan ibaret söylemlerine cevap vererek vatandaslarimizin zamanini çaldigim için özür dileyerek ifadelerime baslamak istiyorum.

Geçtigimiz günlerde; AK Parti Edremit Ilçe Baskani Sayin Umutlu, kendi siyasi basiretsizligi ve basarisizliginin gündeme gelmesini engellemek, Edremit Belediyesi'nin de çok uzun yillar sonra Edremit'te en güvenilir kurumlardan birisi haline gelmesini gölgelemek adina talihsiz ve acizane bir takim açiklamalarda bulunmustur.

Sayin Umutlu'nun açiklamalarina neden talihsiz diyorum?

- Suriye basta olmak üzere, ülkemiz içerisinde ve disarisinda FETÖ ve PKK basta olmak üzere çesitli terör örgütlerine yönelik son derece basarili ve amansiz bir mücadele yürüten polisimize, jandarmamiza ve istihbaratimiza haksizlik oldugu için talihsizdir...

- ED-BEL'de veya belediyemizde çalisan ben dahil her bir yönetici ve personelin adli sicil kaydi Devletimizin elindedir. Hal böyleyken, "uyuyan hücre" veyahut "PKK ile ilintili" türü söylemler yine Devletimize ve güvenlik güçlerimize karsi hem haksizlik hem de hadsizlik oldugu için talihsizdir...

Bizler, sadece bugünlerde degil bundan önce de Devletimizin ve milletimizin yaninda yer aldik ve yer almaya devam edecegiz. Sayin Umutlu gibi ne dedigi belli olmayan siyasilerin agiz oyunlariyla Milliyetçiligimizi de vatan sevgimizi de tartismaya açmayacagimiz, açanin da haddini bildirecegimiz için talihsizdir!

Devlet, bu ülkede yasayan herkesin devletidir. Hükümetler geçer ancak Devlet bakidir! Devletimizi, kendi arka bahçelerine çevirmeye çalistiklari için Edremit'in en umutsuz siyasi figüraninin açiklamalari talihsizdir.

Bugüne kadar benim ve benimle birlikte yol yürüyen arkadaslarimiz gerek FETÖ gerekse PKK konusunda tavri bellidir. Algi oyunlariyla bizleri Edremit halkina hizmet etme gayemizden geri döndüreceklerini düsünenlerin, dün oldugu gibi bugün ve yarin da avuçlarini yalayacaklari için talihsizdir!

Sayin Umutlu'nun açiklamalari neden acizliktir?

Edremit'te yasayan her bir siyasi görüsten on binlerce vatandasin oylariyla seçilmis bir kisiye "yönetemiyorsun" demek, en hafif tabiriyle bir akil tutulmasi ve Edremit halkinin hür iradesine karsi bir darbedir! Her siyasi partiye verilen oylar, bu kadim kentin namusu niteligindedir! Bu darbeye karsi Sayin Umutlu'nun söylemleri bizlere hafif gelir! Edremit halkinin namusunu ve serefini korumak için her türlü bedeli ödemekten geri durmayacagimizin bilinmesini isteriz! Bu açiklamalar, tümüyle acizlik göstergesidir!

 Bugüne kadar Edremit'te hiçbir siyasi görüsü ayirmadan her mahallemize esit sekilde hizmet ettik ve etmeye de devam edecegiz. Bizim siyasi durusumuz "hizmet siyasetidir"... Edremitli'ye hizmet etmek noktasinda, her türlü siyasi görüs bizler için ikinci planda yer almaktadir. Siyaset, halka hizmet için yapilir ancak Edremit'in umutsuz vakasi için durumun böyle olmadigi anlasilmaktadir ve adeta paçalarindan acizlik akmaktadir! Hizmet siyasetinde bizlerle mücadele edemeyenler, ne yazik ki bu tür algi oyunlarina basvurmaktadir!

Sayin Umutlu'nun bugüne kadar Edremit'e kadar ne faydasi olmustur? Bu soruyu hem kendisine, hem yönetim kurulu üyelerine, hem delegelerine hem de AK Parti'ye üye kardeslerime soruyorum... Edremit'e Ankara'dan hak ettigi destek gelmezken Sayin Umutlu bunlar için ne yapmistir? Hala daha Edremit'e bir hastane yapilamamistir! Hala daha Edremit'te bir kapali yüzme havuzu yoktur! Ankara'nin planlamasinda olmasi gereken bu hizmetlerin ilçemize ulasmasi adina kilini kipirdatmayan Sayin Umutlu, söz konusu Selman Hasan Arslan oldugunda masallah laf cambazligi yapmaktadir! Nafile bu sözlerinin her bir kelimesi acizligini tekraren gözler önüne sermektedir!

Sayin Umutlu'nun iftira, hakaret ve niyet okuma adina söyledigi her bir söz kendisini baglamaktadir, çünkü kötü söz sahibine aittir! Bu sözler hakkinda yasal yollara basvuracagimizi da belirtmek isterim.

Siyasi rant devsirme adina Devletimizi güçsüz gösterme gafletine düsen umutsuz vakaya tavsiyem, birilerinin gazina gelerek Edremit'e ve Edremitli'ye ihanet etmekten bir an önce vazgeçmesi ve oturdugu makamin agirligina uygun davranmasidir. Zira Sayin Umutlu'nun bu kafayla giderse, AK Parti'nin siyasi çöplügüne atilan onlarca siyasiden sadece birisi olacagi son derece asikardir!

                                                                                                                        Saygilarimla.

                                                                                                                    SELMAN HASAN ARSLAN

                                                                                                                  EDREMIT BELEDIYE BASKANI