ILKER BASBUG HAKKINDA 4 YIL HAPIS ISTEMI

ILKER BASBUG HAKKINDA 4 YIL HAPIS ISTEMI

Eski Genelkurmay Baskani Ilker Basbug'un 'FETÖ'nün siyasi ayagi' tartismalarindaki açiklamalari nedeniyle baslatilan sorusturma kapsaminda 4 yila kadar hapsi istendi.

26'nci Genelkurmay Baskani Ilker Basbug’un "FETÖ'nün siyasi ayagi" tartismalarindaki açiklamalari sonrasi baslatilan sorusturma tamamlandi. FETÖ'nün Ergenekon Kumpasi'ndan 26 ay hapsedilen Ilker Basbug için 4 yila kadar hapis istendi.

NE OLMUSTU?

Ilker Basbug, 26 Haziran 2009'da Meclis'ten geçirilen torba yasadaki "asker kisilerin özel yetkili mahkemelerde yargilanmasi"na iliskin maddeyi hatirlatmisti. Basbug, "26 Haziran 2009'da askeri sahislarin, askeri mahalde isledigi suçlarda dahil özel yetkili mahkemelerde yargilanmasinin önünü açan yasa teklifi getiriliyor. Bunu kim hazirladi? Tamamen FETÖ ile ilgili, bu arastirilsin" demisti.


Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ise, Basbug’un bu sözlerine tepki göstermis ve AKP milletvekillerine seslenerek, “Zaman zaman yanlis degerlendirmeleriyle kamuoyunun önüne çikan eski bir genelkurmay baskani bu düzenlemeyi bahane ederek Meclis'i itham altinda birakmistir. Kendisini iyi tanirim. Bu konuda hepiniz süratle dava açmalisiniz” demisti. Daha sonra Basbug hakkinda dava açilmisti.