ILKLERIN LISESI CEMIL MIDILLI

ILKLERIN LISESI CEMIL MIDILLI

Alman rüzgar türbin üreticisi Nordex A.S. ile Cemil Midilli Mesleki ve Anadolu Lisesi arasinda protokol imzalandi.

2020-2021 Egitim ögretim yilinda Izmir’de yer alan Teknik Meslek Liseleri’nde okuyan ögrencilere rüzgar enerji sektörünü yakindan tanitma ve rüzgar türbinleri konusunda daha detayli bilgilendirmek yapilmasi amaciyla Nordex A.S tarafindan 100 ögrencinin seçildigi yarisma yapildi. 


Bir Alman kurulusu olan ve rüzgar türbinleri üreten Nordex A.S düzenledigi yarismada seçilen ögrenciler arasinda ilk 20 ye kalan ögrenciler içinde 4’ü Cemil Midilli Mesleki ve Anadolu Lisesi ögrencisi olan 5 ögrenciye Hilton Otel’de egitim verdi. 


Bu yarisma ile baslayan tanisiklik ve is birligi sonunda Nordex A.S. Cemil Midilli Mesleki ve Anadolu Lisesi’ne 2021-2022 egitim ve ögretim yilinda rüzgar enerji atölyesi yapma karari alindi.  1 milyon TL civarinda bir yatirim yapilarak Cemil Midilli Mesleki ve Anadolu Lisesi’ne rüzgar enerji bölümü kazandirildi.

Bugün yapilan protokol anlasmasinda Foça Kaymakami Ali Çetin, Foça Ilçe Milli Egitim Sube Müdürü Musa Çetin, Nordex A.S. Türkiye Genel Müdürü Ali Asaf Oguz  ve Nordex A.S Türkiye ve Ortadogu Genel Müdürü Habip Babacan bulundu.


Yapilan protokol çerçevesinde rüzgar santrallerinde kullanilan rüzgar gülü kanat parçasi Istanbul Çatalca’dan getirildi. Getirilen rüzgar gülü kanat parçasi vinç yardimi ile Cemil Midilli Mesleki ve Anadolu Lisesi bahçesine yerlestirildi.