Tarih: 05.02.2021 21:08

IMAMOGLU: "ALLAH HERKESE KAHVECI GIBI HIZMET EDEBILMEYI NASIP ETSIN”

Facebook Twitter Linked-in

Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Baskani Ekrem Imamoglu, ögleden sonraki mesaisinde Kartal’daydi. Cuma namazini Hürriyet Mahallesi Merkez Cami’nde kilan Imamoglu, eski devlet Bakani Adnan Kahveci’nin 28. ölüm yildönümü için gerçeklestirilen etkinlige katildi. Etkinlik öncesi mezarlik yakinindaki Bayram Demirkol Parki’ni da ziyaret eden Imamoglu, çocuklarla hatira fotografi çektirdi, vatandaslarla sohbet etti.  Imamoglu, ardindan IBB, Kartal Belediyesi, Köprübasi Vakfi ve Adnan Kahveci Vakfi’nin birlikte gerçeklestirdigi etkinlige katildi. Anma töreninde Kartal Belediye Baskani Gökhan Yüksel, CHP Istanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi ile Kahveci ailesinin üyeleri ve siyasetçiler de yer aldi.

Etkinlikte söz alan Kartal Belediye Baskani Gökhan Yüksel, Kahveci’nin devlet adamligi yönüne vurgu yapti. Kahveci’nin yolundan gitmeye çalisan siyasetçilerin hala var oldugunu vurgulayan Yüksel, “Siyaset üstü bakmanin, devlet adamliginin ne demek oldugunu gelecek nesiller de anlayacaktir. Adnan Kahveci, devlet adamligi kavramin karsiligidir” dedi.

“KAHVECI KIMSEYI AYRISTIRMADI, ÖTEKILESTIRMEDI”

Adnan Kahveci’nin hizmet ve davranislariyla halkin gönlünde hakli bir yer edindigini söyleyen Imamoglu, ülkesinin gelisimi için var gücüyle çalisan bir devlet insaninin anildigini belirtti. Imamoglu, “Güzel ülkemizin ekonomisine sanayisine istihdam kavramlarina çok çok kiymetli katkilari oldu. Bunlari yaparken de hiç kimseyi ayristirmadi, ötekilestirmedi ve baskalastirmadi. Tam aksine, yasayan her vatandasina esit gözle bakmayi , basardi. Demokratiklesmeyi önemsemis ve siyasi yasaminda da bunu ispat etmis bir insan. Bu aziz millete her firsatta esit durmasi, her kesimden insanin kalbinde de daima var olmasina sebep oldu” ifadelerini kullandi.

Kahveci’nin, yolsuzluklarin üstüne kararlilikla gittigini kaydeden Imamoglu, “Ülkesinin çikarlarinda tek bir kurusun dahi heba edilmemesi noktasinda hem kararli durusu hem de örnek davranislariyla bir simge oldu. Bu yolda usanmadan da mücadele etti” diye konustu.

“HIÇBIR ZAMAN AKIL VE BILIMDEN AYRILMADI”

Kahveci’nin akademik yönüne de deginen Imamoglu, merhumun, Bogaziçi Üniversitesi’nde ögretim üyesi oldugunu animsatti. Imamoglu hiçbir zaman akil ve bilimden ayrilmadigini söyledigi Kahveci hakkindaki konusmasina söyle tamamladi:

“Çalismalariyla hem ülkemizin modernlesmesi hem de çagin teknolojilerinin yakalanmasinda örnek kavramlari temsil eden nitelikli bir devlet adamiydi. Bu açidan gerçekten kendisine ne kadar sükran duysak, minnet duysak azdir. Ondan bize, böylesine degerli bir miras kaldi. Demokrasiye bagliligi, dürüstlügü, ülkesine sadakati, çaliskanligi, bilime ve teknolojiye verdigi deger ile hepimiz için çok kiymetli bir örnek oldu. Allah herkese, milletine onun gibi hizmet edebilmeyi nasip etsin. Onun gibi bu milletin takdirini, sevgisini, her kesimden insanin gönlüne girmeyi herkese nasip etsin.”

Anma etkinligi, konusmalar ardindan Kuran-i Kerim tilaveti ile devam etti.  Imamoglu, okunan Kuran’in ardindan Adnan Kahveci’nin mezarina karanfil birakti ve Fatiha okudu.

Imamoglu’nun bir sonraki adresi de Kartal Balikçilar Çarsisi oldu. Esnafa bol kazanç dinleyen Imamoglu, vatandaslarin yogun ilgisiyle karsilasti. Bölgenin sorunlari hakkinda bilgi alan Imamoglu, tüm taleplerin takipçisi olacagini belirtti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —