IMAMOGLU: "INADINA YAPACAGIZ DEMENIN PSIKOLOJIK TARAFI SORGULANMALI”

IMAMOGLU: "INADINA YAPACAGIZ DEMENIN PSIKOLOJIK TARAFI SORGULANMALI”

IBB Baskani Ekrem Imamoglu, Gelecek Partisi Istanbul Il Baskani Isa Mesih Sahin'e, nezaket ziyaretinde bulundu. Imamoglu'na ziyaretinden duydugu memnuniyeti ileten Sahin, kamuoyunda tartisilmak üzere hazirladiklari "Kanal Istanbul mektubunu”,

Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Baskani Ekrem Imamoglu, Gelecek Partisi Istanbul Il Baslanligi’na nezaket ziyaretinde bulundu. Gelecek Partisi Genel Baskan Yardimcisi Abdullah Basçi ve Istanbul Il Baskani Isa Mesih Sahin tarafindan yeni hizmet binasinda agirlanan Imamoglu, parti yöneticileriyle de bir araya geldi. 

SAHIN: “26 KURUL BASKANI BELIRLEDIK”

Ilk sözü alan Gelecek Partisi Istanbul Il Baskani Sahin, “Il Baskanligimiz için özel bir gün” diyerek, nezaket ziyaretinden dolayi Imamoglu’na tesekkür etti. Bir taraftan partilerinin kurulus asamasini tamamladiklarini belirten Sahin, bir taraftan da siyaset üretme adina fikirler ortaya koymayi amaçladiklarina vurgu yapti. Çözüm odakli siyaset anlayisiyla yola çikan bir parti olduklarini ifade eden Sahin, “Bunun yansimasi, Istanbul’da da bize düsen bir görev. Bu anlamda Istanbul’da yeni bir model gelistirdik. Bunu özellikle paylasmak istiyorum sizinle. Su anda IBB’de 26 tane komisyon var. Bu 26 komisyonun karsiligi 26 tane kurul baskani belirledik. IBB’yi yakindan takip edecegiz. Yeri geldiginde eksiklerini ortaya koyacagiz. Daha çok Istanbul için çözüm önerilerini sunacak, bu anlamda size de büyük katkilari olacak bir meclis olusturduk. Bunu da kamuoyuyla önümüzdeki hafta paylasacagiz” dedi.

IMAMOGLU’NA KANAL ISTANBUL MEKTUBU

Kanal Istanbul’la bir çalisma içinde olduklarini aktaran Sahin, Istanbul’da faaliyette olan tüm siyasi parti temsilcilerine ulastirmak üzere bir mektup hazirladiklarini kaydetti. Sahin, hazirladiklari Kanal Istanbul mektubunu, elden Imamoglu’na iletti. Amaçlarinin Kanal Istanbul’un kamuoyunda uzmanlar nezdinde tartisilmasini saglamak oldugunu ifade eden Sahin, “Son asamada kesinlikle bu konunun Istanbul’a halk oylamasiyla sorulmasi gerektigine inaniyoruz. Bütün Istanbul’u yöneten yöneticilerimize, Istanbul’un gelecegine, siyasi reflekslerden uzak bir sekilde sahip çikalim mesaji içeren bir mektup” dedi. 

IMAMOGLU: “TEK BASINA KARAR MEKANIZMASI, YANLIS IÇINDE BOGULUR”

Göreve basladigi günden itibaren, Istanbul’daki tüm siyasi parti baskanliklarina ziyaretler gerçeklestirdigini belirten Imamoglu ise, “Bu anlayisla, siyasi partilerin tümden önemli bir dinamik oldugunu, bu kavramla da her yöneticinin esit mesafede siyasi mekanizmalardan faydalanmasi gerektigine, buna dönük zemini hazirlamasi gerektigine inanan bir belediye baskaniyim” diye konustu. Ilçe belediye baskanligi döneminde siyasi bulusmalarin her zaman faydasini gördügünü aktaran Imamoglu, ayni tecrübeleri IBB Baskanligi’nda da devam ettirdigini kaydetti. Istanbul’un herkesin oldugunun altini çizen Imamoglu, amaçlarinin kentin 16 milyon ferdinin deneyimlerinden yararlanmak olduguna dikkat çekti. “Istanbul’da, tek basina bir karar ve idare mekanizmasini kuran kim olursa olsun, ancak ve ancak yanlislarin içine bogulur” diyen Imamoglu, “Ama siz, eger Istanbul’da insanlari içine katan ve onlarin fikrine hürmet eden ve bir ortak akilla süreç tanimlayan bir yöneticiyseniz de an az hatayla, en yüksek dogrularla bu kenti yönetirsiniz. Yürüdügümüz yol, bu yoldur” seklinde konustu. 

“KOMISYON KURMA FIKRI OLUMLU”

Gelecek Partisi Istanbul Il Baskanligi’nin IBB’yi yakindan takip edecek komisyon kurma fikrini olumlu buldugunu belirten Imamoglu, “Sürece, böylesi bir akademik ve profesyonelce bakis, bir siyasi partinin çalisma biçimi açisindan, bize katki sunan bir bakistir. Bu anlamda emegi geçen herkese de tesekkürlerimi sunmak isterim” dedi. Kanal Istanbul’un tartisilmasi gereken bir mesele oldugunu ifade eden Imamoglu, “Bu konudaki fikrimiz nettir; büyük bir tehdittir” diye konustu. Göreve geldikten 4 ay sonra Kanal Istanbul konulu, kapsamli ve detayli bir çalistay düzenlediklerini hatirlatan Imamoglu, bu konuda hazirlanan raporu, Gelecek Partisi yönetimine ulastiracaklarini aktardi. Bu anlamda kamuoyunu bilgilendirme çalismalarinin içinde olma zorunluluklarinin bulundugunu vurgulayan Imamoglu, süreç içinde bir çok engellemeyle karsilastiklarini kaydetti. 

“TANIMI NET: BETON KANAL”

“Tanimi bizde nettir: Bu bir, Beton Kanal’dir. Baska hiçbir sey ifade etmez. Bedeli çok agirdir” diyen Imamoglu, “Ülkemizin kurumlarinin da içinde bulundugu tanitim reklamlarinda, ‘65 milyon dolarlik yatirim’ diye tanittiklari bu projenin bedeli maddi olarak agirdir. Ama manevi olarak bedelinin inanin tarifi ve tamirati yoktur. Onun için, mutlaka ve mutlaka engellenmelidir. Bu konuda tümden büyük bir mücadele içinde olacagiz” ifadelerini kullandi. Ülkenin su anda yasadigi ekonomik sorunlar ve issizlik gibi problemlerle bogustugunu aktaran Imamoglu, böylesi bir proje için, “Inadina yapacagiz” demenin toplum tarafindan psikolojik olarak sorgulanmasi gerektigine vurgu yapti. “Daha da ileri gideyim” diyen Imamoglu, sunlari söyledi: 

“Istanbul’da, hepimizin hayatini tehdit eden bir deprem sürecini çözüme kavusturmak varken, bu sehri teslim aldigimizda -ki 8’ini de harekete geçirdik- 8 tane durmus metro hatti varken, buraya 1 kurus ayiramayan ve duran hatlari 2 sene boyunca izleyen bir yönetim varken (biz, geldikten sonra farkli finansal kabiliyetlerle baslattigimiz hatlardir bunlar), ulasimdan depreme bir çok sorununun çözümü varken, bu sehrin 65 milyar dolarlik bir yatirimla, ‘Kanali inadina yapacagim’ deme anlayisini hep birlikte sorgulamaliyiz.”