Tarih: 09.12.2021 16:01

IMAMOGLU'NDAN ‘ISTANBUL OLIMPIYATI' ÇAGRISI: GELIN ÜLKEMIZ IÇIN EN IYI TAKIMI OLUSTURALIM

Facebook Twitter Linked-in

IBB Baskani Ekrem Imamoglu, marka ve spor iliskilerinin ele alindigi, 9-10 Aralik tarihlerinde Maslak ESA 42 Arena’da gerçeklestirilecek “Brand & Sport Summit” etkinliginde, Istanbul’un "Olimpiyat yolculugunu" anlatti. Sporun bireysel gelisim,sosyal dönüsüm ve gelecege umut oldugunu söyleyen Imamoglu, “Spor, saha içinde yasananlar kadar, etrafini saran ekonomiyle de deger yaratan bir olgu. Sporla bir araya gelen markalarin basari öykülerini uzun yillardan beri izliyoruz” diye konustu. 

“BU REKABETTE YALNIZ DEGILIZ”

IBB olarak, geçtigimiz 13 Temmuz’da, 2036 Olimpiyatlari ve Paralimpik Oyunlari için irade beyaninda bulunduklarini hatirlatan Imamoglu, “Yaptigimiz açiklama bazi çevrelerde tartisilmis olsa da genel hava ve geri dönüsler beni ve bütün arkadaslarimi çok mutlu edecek sekilde olumluydu. Dogal olarak bu rekabette yalniz degiliz. Farkli ülkeler de adaylik çalismalari basladi. Rusya’dan; Kazan, St.Petersburg, Vladivostok arasinda bir karar verilecek. Baskan Putin, 3 kentin de adayligina destegini açikladi. Çin, 20'ye yaklasan aday kentin arasindan bir seçim yapacak. Asya'dan adaylik çalismalari yapan diger ülkeler, Endonezya ve Hindistan. Ingiltere ve Italya Avrupa'dan, Kanada ve Meksika Amerika Kitasi'ndan hangi kentleri aday göstereceklerini tartisiyorlar” bilgilerini paylasti. 

“ISTANBUL, EN GÜÇLÜ RAKIBE KARSI KAZANACAK KADAR GÜÇLÜ BIR KENT”

Uluslararasi Olimpiyat Komitesi’nin adaylik belirleme süreçlerini yakindan takip ettiklerini, yaptiklari tanitim çalismasi ile 2036'da yapilacak olimpiyatlar için en güçlü adayin Istanbul oldugunu belirtti. Imamoglu, iddiasini, “Hayatimda çok seçim yasamis ve kazanmis biri olarak sunu söyleyebilirim: Istanbul, en güçlü rakibe karsi kazanacak kadar güçlü bir kent. Yeter ki tüm paydaslar, hedefe odaklansin ve birlikte hareket edelim. Bunu yapabilir miyiz? Elbette yapabiliriz” sözleriyle ortaya koydu. 


Istanbul’u ‘spor kenti’ haline getirme yolculuklarinin sürdügünü belirten Imamoglu, 16 milyonun tüm kesimlerinde spora olan ilgiyi artirmayi, isteyen herkese sporu erisebilir kilmayi hedeflediklerini aktardi.Istanbul'un 51 spor tesisine kendi döneminde 12 tane daha eklediklerini ve suan spor tesis sayisinin 63 olduguniu belirtti.

“BU YOLCULUKTA ULASACAGIMIZ TÜM HEDEFLERE INANIYORUZ”

“Irade beyanimizdan bu yana, uzun soluklu yolculugumuzun ilk adimlarini attik” diyen Imamoglu, “Biz, bu yolculukta ulasacagimiz tüm hedeflere inaniyoruz. Yolculuk sirasinda, toplumla birlikte, bizlerin de çok özel bir degisime ve dönüsüme de ulasacagini biliyoruz. Istanbul’un, Istanbul halkinin, Türkiye’nin tüm vatandaslarinin birlikte ve planli bir sekilde hareket etmesi, zor gibi görünen her hedefe ulasmamizi saglar” ifadelerini kullandi. Konusmasinda kendi spor öyküsüne ve yöneticilik sürecine de yer veren Imamoglu, su çagriyi yapti: “2 gün boyunca burada konusulacak pek çok konuya da hakim oldugumu söyleyebilirim. Spor, kendisiyle ilgilenen herkese kucak açan, sadece saglik degil, sosyal çevre, programli çalisma gibi güzel aliskanliklar kazandiran bir olgu. Yenilgiyi kabul etmemek, bir sonraki maç için daha çok çalismak, centilmence mücadele etmek spor dünyasindan kazandigim özellikler. Asla vazgeçmemek. Kararli olmak. Heyecanini yüksek tutmak. Buradaki herkesin sporla ilgili bir öyküsü vardir, hayatini nasil degistirdigini anlatabilir. Gelin, içinde olmaktan keyif aldigimiz, bizi bu günlere getiren bu etkiyi, daha genis kitlelere yasatmak için birlikte çalisalim ve hep birlikte, bütün kabiliyetlerimizle beraber ortaya koyalim istiyorum, projeler üretelim istiyorum ve uygulayalim istiyorum. Olimpiyat hedefimizle ve sporun degerleriyle, gelin hayatlari dönüstürelim. Yillarca spor yapmis, spor izlemis her insan bilir ki; bir hedef etrafinda birlesmis, birbiriyle uyum içinde çalisan ve oynayan bir takim asla kolay kolay yenilmez. Gelin hep beraber Istanbul için, ülkemiz için, 2036 için Istanbul halkiyla birlikte, Türkiye’mizin tüm kurum ve kuruluslariyla birlikte en iyi takimi olusturma basarisini gösterelim.”dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —