IBB Baskani Ekrem Imamoglu ve esi Dilek Imamoglu Avcilar'da açilan 2 kiz yurdu binasini ziyaret etti. Imamoglu gençlerin ve gazetecilerin sorularini yanitladi.
Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Baskani Ekrem Imamoglu, esi Dilek Kaya Imamoglu ve Avcilar Belediye Baskani Turan Hançerli ile birlikte, IBB’nin Avcilar Üniversite Mahallesi’nde açtigi 2 yurt binasini ziyaret etti.Ziyareti esnasinda alkislarla karsilanan Imamoglu ögrencilere''Benim sizi alkislamam gerek, kazanip geldiniz.''dedi.
“IBB’NIN DAHA ÖNCE YURDU OLMAMASI KÖTÜ BIR DUYGU”
Bugüne kadar IBB'nin hiç yurdunun olmamasini ''kötü bir duygu'' olarak belirtti. Yurtlarda ki yatak kapasitesini 1000 e çikarmayi hedeflediklerini söyledi.Gaziosmanpasa'da yeni yurt yapimina basladiklarini belirterek, Bagcilar ve Küçükçekmece'de arayislarinin oldugunu bu konuda kendilerine bagista bulunmak isteyen kisi, kurum ve kuruluslarin tekliflerine açik olduklarini belirtti.
DILEK IMAMOGLU: “ÇOK GÜZEL BIR MOZAIK IÇERISINDESINIZ”
“Kizlari görünce böyle gözlerim isil isil oldu, çok heyecan duydum” diyen Dilek Imamoglu da duygularini su sözlerle dile getirdi:“Hepsinin gözlerinde o isigi görüyorum. Bu heyecaniniza ve idealinize ortak olmak, elbette bizim için de çok büyük bir gurur kaynagi. Bu olanaklari size saglayan sizin için aslinda bizim gelecegimize de katki sunan Baskanimiza sizin için, sizler adina ben de çok tesekkür ediyorum. Burada, çok güzel bir mozaik içerisindesiniz. Çok güzel bir mozaik bu. Bunun kiymetini bileceginizi düsünüyorum. Bu anlamda da çok sanslisiniz. Belki okudugunuz bölümlerde uzmanlasmak isteyeceksiniz ama baska bölümlerden de besleneceksiniz. Farkli alanlardan beslenmek, farkli bölümlerden beslenmek sizin hayata bakis açinizi da gelistirecektir. Eminim çok iyi bir gelecek sizi bekliyor.”
BÖLGESEL ISTIHDAM OFISLERIMIZ ÖGRENCILERE DE KATKI SUNACAK”
Bir ögrencinin “Ögrencilere en azindan okuluyla beraber götürebilecegi is imkanlari saglanabilecek mi'' sorusuna da cevap verdi.Imamoglu bölgesel istihdam ofislerinde olusturulacak yeni bir birim ile ögrencilerin yari zamanli islerde çalismasinin saglanabilecegini bunun için bugünden itibaren çalismalara baslayacaklarini söyledi.
“BARINAMAYANLAR” YANITI
'Barinamiyoruz’ diyen ögrenciler, Türkiye'nin dört bir yaninda eylem yapmaya baslamislardi. Akabinde Cumhurbaskani Erdogan ve Iç Isleri Bakani Süleyman Soylu'nun açiklamalarinin ardindan ögrenciler bir gece yarisi gözaltina alindilar yattiklari parklarda. Siz buna dair neler söylemek istersiniz?”
Imamoglu bu konudaki görüslerini su sekilde ifade etti.'' Gençlerimizin, sorunlarini dile getirme haklari vardir. Dile getirirler. Buna saygi duymak gerekir. Her devlet yetkilisi, kamu görevlisi ya da mevki sahibi kisi de buna saygi göstermek zorundadir. Ama ülkemizde derdini, sikintisini dile getirmeye çalisanlara karsi, ne yazik ki hukuk disi, kanun disi, kanunda yazanlara aykiri talimatla yapilan hamleler veya uygulamalar söz konusu. O uygulamalara da biz karsiyiz. Ancak dedigim gibi biz, su anda neyle ilgileniyoruz? O, “Sokakta kaldik, barinamiyoruz” diyen gençlerimize barinabilecekleri yurtlar saglamayla ugrasiyoruz. Gündemimiz o.''
TÜRGEV YANITI
TÜRGEV ile feshedilien sözlesme sonrasi karari istinaf mahkemesine götüren ve o mahkemeden TÜRGEV lehine çikan karar hakkinda ne düsünüldügü sorulan Imamoglu“hukuk bir karar vermistir, devami vardir, itirazlar yapilir, süreçler incelenir. O ayri bir sey. Ama IBB, geçmiste bazi vakiflara, tüm masraflarini karsilayarak yurt imkani vererek, o vakiflarin gençlerimize hizmet etmesini, -nasil hizmet ettigiyle ilgili benim hiçbir bilgim yok- sagliyordu. Simdi ise biz, IBB olarak, yurtlarimizi açiyoruz ve hizmet ediyoruz. Yani düsünsenize 16 milyonluk bir kentte, 1 milyon 200 bine yakin üniversite gencinin oldugu bir sehirde, IBB’nin yurt yatak sayisi sifirdi. Sifir. Yani bunun sebebi ne? Iste o bahsettiginiz isimde olan vakiflara veya derneklere böyle imkan saglaniyordu. Artik böyle bir kapisi yok IBB'nin. IBB’nin kendi yurtlari var. Açmaya devam edecek. Tabii ki yargi bir karar vermistir. Bakilir, edilir, incelenir, arastirilir. Ama biz ilgilendiren tarafi, boyutu bu. Bu yolda devam ediyoruz. ”
Imamoglu Vakif Yurtlari ile ilgili ise sunlari söyledi,'' az önce ismini verdiginiz veya benzeri vakiflarin yurt imkanlari veya yurtlarda verilen imkanlar, egitimlerle ilgili bir bilginiz, bir seffaflik var mi? Kamuoyunun bir bilgisi var mi? Ben bilmiyorum. Yani benim bir bilgim yok. Bir yönlendirme var mi? Onu da bilmiyorum. Ama burasi devletin yurdu. Istanbul Büyüksehir Belediyesi, kamuya ait bir yurt… Vakfa ihtiyaci yok ki IBB’nin. Ben, vakiflarin yurt açmasina karsi degilim. Gitsinler, açsinlar. Bina kiralasinlar, yapsinlar. Ama IBB bina tutacak, kirasini verecek, insaatini yapacak; yetmedi yemegini verecek. Bir vakfa yurt tahsisi yapacak. Bir de diyecek ki; ‘Sen ögrenci okut.’ Niçin? Kim o vakif? Kimin çocuklari, ailesi ya da kimler? Hangi is insanlari orada vakifta yönetici? Iyi vakiflari tenzih ederim. Ama bazi vakiflarla ilgili kamuoyunun da kabulü yok. Insanlarin vicdaninin da kabulü yok. O bakimdan su anda bizim yurtlarimizda, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin tüm unsurlarina uygun, yani bir genç nasil yetisecekse, çagdas bir biçimde fikri hür, vicdani hür, hiçbir yönlendirme yapilmadan, bu kentin imkanlarindan, firsatlarindan kültürden sanata, spordan yasama faydalanma imkanlarinin yine kurumumuz vasitasiyla ve araciligiyla verilen çagdas kurumlara dönüsmesini sagladik. Ve çocuklarin, gençlerin mutlulugunu az önce sizler de gördünüz. Düsünsenize, 5000 gencimizle bir egitim dönemi sonrasi, onlari basarilarini alkisladigimiz bir bulusmada onlarin piril piril, isil isil gözlerinden gelecege umutla bakan anlarini yasamis bir Büyüksehir Belediyesi olmak… Muazzam bir hizmet. Onun için biz bu yolda devam ediyoruz. Geçmis, geçmiste kaldi. O günler bitti. O günler bitmeye devam edecek. Onun için kurumlarimizi güçlendirecegiz. Devletimizin kurumlarini. Birilerinin aile vakiflarini ya da akraba vakiflarini degil; kurumlarimizi güçlendirecegiz. Istanbul Büyüksehir Belediyesi'ni güçlendirecegiz. Baska kurumlarimiz var bizim. Türk Hava Kurumu gibi baska kurumlarimiz var. Bunlari güçlendirelim. Bunlara el verelim, ayaga kaldiralim. Bunlar kadim kurumlar, yüz yillik kurumlar. IBB, yüz yillardir var ve bu sehrin insanlarina hizmet ediyor, etmeye devam edecek. Geçmis bitmistir. Önümüze bakiyoruz.''