Tarih: 13.10.2021 11:09

IMEAK DTO Aliaga Meclis Toplantisi gerçeklesti

Facebook Twitter Linked-in

IMEAK Deniz Ticaret Odasi Aliaga Subesi Ekim ayi olagan meclis toplantisi, Meclis Baskani Ismail Önal’in baskanliginda; Yönetim Kurulu Baskani Adem Simsek ve sube meclis üyelerinin katilimiyla video konferans sistemiyle gerçeklestirildi. Toplantinin gündeminde Aliaga-Midilli arasinda yapilmasi planlanan vapur seferleri ve Aliaga Limanlari ile Türkiye genelinde gerçeklesen yük ve konteyner istatistikleri yer aldi.

IMEAK DTO Aliaga Subesi Yönetim Kurulu Baskani Adem Simsek ve Sube Yönetim Kurulu üyelerinin katilimiyla video konferans sistemiyle gerçeklestirilen meclis toplantisinda geçen ayin toplanti zabitlari onaylandi. Agustos ayi mizanlari onaya sunuldu, oy birligiyle onaylandi.

Eylül ayi faaliyet raporunun da video konferansa katilan üyelerle paylasildigi IMEAK DTO Aliaga Subesi Olagan Meclis Toplantisi, IMEAK Deniz Ticaret Odasi Aliaga Subesi Yönetim Kurulu Baskani Adem Simsek’in konusmasiyla devam etti.

“YENI EGITIM YILI HAYIRLI OLSUN”

Gelecegimizi sekillendiren gençlerimizin bu zorlu zamanda gerekli fedakârliklari göstererek ülkemize büyük katkilar saglayacagina inancinin çok kuvvetli oldugunu söyleyerek konusmasina baslayan Baskan Simsek söyle devam etti: “Sancili bir sekilde geçirdigimiz pandemi sürecinde Eylül ayinda orta ögretim ve liselerimiz egitime basladi. Üniversitelerimiz de hayirlisiyla yüz yüze egitim basliyor. Bizler de IMEAK DTO Aliaga Subesi olarak Ilçe Milli Egitim Müdürlügümüzle koordineli olarak imkânlarimiz dogrultusunda okullarimiza destek olmaya devam ediyoruz.  2021-2022 akademik yilinin yüz yüze tamamlanmasini temenni ediyor, tüm denizci okullarimiza saglikli ve basarili bir egitim yili diliyorum.” dedi.

“ALIAGA MIDILLI SEFERLERI IÇIN ÇALISMALARIMIZ DEVAM EDIYOR”

Aliaga ile Midilli arasinda yapilmasi planlanan karsilikli vapur seferleri için çalismalarin hizla devam ettigini belirterek konusmasina devam eden Baskan Adem Simsek: “Eylül ayinin sonunda Aliaga Kaymakamimiz Ömer Karaman, Aliaga Belediye Baskanimiz Serkan Acar ve Aliaga Ilçe Emniyet Müdürümüz Mehmet Balikçioglu birlikte Ayvalik’a giderek, Aliaga’dan seferlerin baslatilabilmesi için Ayvalik Hudut Kapisi konumunda olan limanda altyapi ve diger fiziki olanaklari inceledik, görüs alisverisinde bulunduk. Meclis Üyemiz ve Ayvalik temsilcimiz Ali Jale’ye ziyaretimizin organizasyonun da yaptigi katkilardan dolayi bir kez daha tesekkür ediyorum.” dedi.

 “LIMANLARIMIZDAKI YÜKSELIS DEVAM EDIYOR”

Aliaga ve Türkiye genelinde limanlarda kaydedilen 2021 yilinin 9 aylik döneminde konteyner ve yük istatistiklerine deginen Baskan Adem Simsek sunlari söyledi: “2021 yilinin 9. ayinda Aliaga limanlarinda elleçlenen konteyner miktari, bir önceki yilin ayni dönemine oranla artis göstererek 1 Milyon 30 bin TEU olarak gerçeklesti. Bu dönemde Aliaga limanlarinda elleçlenen yük miktari 79 milyon groston, Netton olarak ise 52,5 milyon ton olarak gerçeklesti. Türkiye toplami ise 390 milyon netton olarak gerçeklesirken, Aliaga yüzde 13 pay ile 2. sirada yer aldi. Aliaga Limanlarina gelen gemi adedi sayisina baktigimizda bu yilin dokuz aylik dönemi ile geçen yilin ayni dönemine oranla yüzde 12 artis göstererek 4 Bin 310 olarak gerçeklesti. Türkiye genelinde elleçlenen konteyner miktarini TEU bazli olarak degerlendirdigimizde ise 2021’in ilk 9 ayinin,  geçen yilin ayni dönemine göre artis göstererek 9,1milyon TEU olarak gerçeklesmistir. Elleçlenen konteyner miktarinda yüzde 13 pay ile Aliaga, Türkiye siralamasinda 5. sirada yer almistir. Bu sonuçlara baktigimizda sektörümüzdeki bu hareketlilik süphesiz devam edecektir.” dedi.



Baskan Simsek, konusmasini 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami mesaji ile sonlandirdi. Baskan Simsek, konusmasinin sonunda su cümlelere yer verdi: “Bu yil Türkiye Cumhuriyet’imizin kurulusunun 98’inci yildönümünü kutlayacagiz. Basta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtulus Savasimizin tüm kahramanlarini rahmet, minnet ve saygiyla aniyorum. Tüm ulusumuzun 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami kutlu olsun."

Toplanti dilek ve temennilerin dinlemesiyle son buldu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —