Intiharlara karsi ‘Acil Yardim Merkezi'

Intiharlara karsi ‘Acil Yardim Merkezi

Yaklasik 1 yildir issiz oldugu için geçim sikintisi çeken müzisyen Mehmet Mert El'in intihari gözleri bir kez daha sokak sanatçilari ve esnafina çevirdi. Subat ayinda sadece Izmir'de 2 müzisyenin canina kiydigini söyleyen Izmir Seyyar Esnaflar Der

Mart ayinda 1 yilini tamamlayacak olan koronavirüs salgini nedeniyle esnaf zor günler yasarken, özellikle sokak sanatçilari, müzisyenler ve seyyar saticilar bu süreci çok daha agir geçiriyor. Türkiye genelinde son bir yilda yaklasik 100 müzisyen yasamina son verdi. Geçtigimiz gün Izmir’de perküsyon çalarak geçimini saglayan 29 yasindaki müzisyen Mehmet Mert El intihar etti. Izmir Seyyar Saticilar Dernegi  ve Izmir Seyyar Esnaflar Meclisi Baskani Evren Laçin bu zor günleri atlatabilmek için birlik olunmasi gerektigini söyledi.

“TEK ÇATIDA TOPLANALIM”

Esnaflarimiz ve sanatkarlarimiz intihar etmemesi için toplumsal dayanismaya ihtiyaç bulundugunu belirten Laçin, öncelikle Izmir olmak üzere ülke genelindeki  sokak sanatçilari ile sokak saticilarinin tek çati altinda toplanmasi gerektigini vurguladi. Toplumun her gün issizlik nedeniyle yasanan bir intihar haberine uyandigini kaydeden Laçin, “Güvencesizlik, sahipsizlik mutsuzlugumuzu arttiriyor. Umutsuzluk ve artan issizlikle birlikte gelen yoksulluk, hayatinin baharindaki genç yetenekleri intihara sürüklüyor” dedi.

“BINAMIZ DA SOFRAMIZ DA SIZE AÇIK”

Izmir’deki 10 bin sokak saticisinin Izmir Seyyar Saticilar Dernegi altinda birlestigini ifade eden Baskan Laçin, “Sokak esnafi ve sanatkari olarak çatimiz altindaki her bir sivil toplum örgütüyle Izmir Seyyar Esnaf Meclisi’nde sorunlarimiza çözüm aramaya basladik. Yasanan bu talihsiz intihar sebebiyle tüm güvencesiz esnaflarimiza, sanatçilarimiza, pazarcimiza çagrimizi yineliyoruz; gelin bir olalim, birlik olalim. Sorunlarimiz için elele verip azigi katik edelim. Konak Varyant’ta Fatih Camii bitisigindeki Izmir Seyyar Esnaf Meclisi binamiz, telefonlarimiz, soframiz tüm esnaf ve sanatçilarimiza açiktir” diye konustu.

“ZORDA OLAN BENI ARASIN”

Cumhurbaskani Erdogan, valiler ve belediye baskanlarina da çagrida bulunan Laçin sözlerini söyle tamamladi: “Intiharlarin önüne geçmek için lütfen biz seyyar esnaf ve sanatkarin sesine kulak verin; onlarin derdine elele çare üretelim. Dernegimize ve Meclisimize ulasan ihtiyaç sahibi sokak saticisi ve sanatçisi dostlarimiza 10 bin üyemiz ile elimizden gelen her türlü yardimi yapmaya ve onlari yasama bagli tutmaya yönelik Acil Yardim Merkezi’mizi devreye alacagiz. Zor durumdaki sokak saticisi ve sanatçilarimiz beni 0531 582 57 49 nolu telefonumdan arayabilirler. Ayrica ihtiyaç sahiplerimizi hayirseverlerimizle bulusturacagiz, gida yardimi için de belediyeler ve sivil toplum örgütleriyle görüsecegiz.”