Is yerinde huzur maastan daha önemli

Is yerinde huzur maastan daha önemli

Adaylarla isvereni bir araya getiren uygulama 24 Saatte Is, is hayatinda çalisanlarin önceliklerini arastirdi. Arastirmaya göre, çalisanlar yüksek maastan önce huzurlu bir is ortami ve iyi bir ekiple çalismayi istiyor. Ankete katilanlarin yüzde 92'si

Adaylarla isvereni bir araya getiren uygulama 24 Saatte Is, çalisanlarin is hayatindaki önceliklerine dair bir anket düzenledi. Anket sonuçlarina göre huzurlu bir is ortaminda ve iyi bir ekiple çalismak alinan maas miktarindan daha önemli. Ankete katilanlarin yüzde 92’si çalistigi ekibin önemli oldugunu belirtirken, sadece yüzde 8’i önemli olmadigini ifade etti. “Isini degistirmek istesen temel motivasyonun ne olurdu?” sorusuna katilimcilarin yüzde 60’i iyi bir çalisma ortami derken, yüzde 40’i fazla maas yanitini verdi.

Isinde gelismek ve yükselmek öncelik

Katilimcilara is deneyimleriyle ilgili sorular da yöneltildi. Daha önceden veya su an çalistigi yerde çalisma ortaminin nasil oldugu sorusuna katilimcilarin yüzde 42’si çok güzel ve sicak yanitini verirken, yüzde 58’i memnun edici olmadigini belirtti. “Isverenin ile aran nasil” sorusuna ise yüzde 63’ü “Iyi” yanitini verirken yüzde 37’si aralarinin iyi olmadigini söyledi. Katilimcilarin yüzde 44’ü çalistigi is yerinde maasinin önemli oldugunu belirtti. Yüzde 56’si gelismek ve yükselmeyi önemsedigini söyledi. “Ekibini seviyor musun/ekip ruhunuz var mi?” sorusuna katilimcilarin yüzde 74’ü evet yanitini verirken, yüzde 26’si hayir yanitini verdi.

Kurumsal firmalarda çalismak isteniyor

Ankete katilanlarin yüzde 58’i çalistigi is yerine aidiyet duydugunu belirtirken, yüzde 42’si herhangi bir aidiyet hissetmedigini ifade etti. Aidiyet duygusunu olusturan etmenler soruldugunda ise katilimcilarin yüzde 39’u maas ve imkânlari öne sürerken, yüzde 61’i çalisma ortami ve ekibin önemli oldugunu belirtti. Katilimcilarin yüzde 71’si kurumsal büyük bir markada çalismak istedigini belirtirken, yüzde 29’su küçük ve yeni olusan markalarda çalisabileceklerini belirtti. 

“Huzurlu bir is yerinde verim daha yüksek oluyor”

24 Saatte Is’in kurucu ortagi Gizem Yasa, huzurlu bir çalisma ortaminin hem çalisan hem de isveren için çok önemli bir unsur oldugunu belirterek, “Çalisan huzurlu oldugu bir is yerinde daha verimli bir sekilde çalisirken, isveren için de bu durum olumlu bir getiri sagliyor. Biz de 24 Saatte Is olarak, hem is arama sürecini adaylar için pratik ve keyifli bir hale getirmeye hem de severek çalisabilecegi, kendisine uygun bir is yeri seçmesine yardimci olmaya çalisiyoruz” dedi. 

“Her basvuran adaya bir ‘eslesme skoru’ belirleniyor”

24 Saatte Is olarak çalisan ve isverenin dogru bir sekilde bir araya getirmek için çalistiklarini belirten 24 Saatte Is’in kurucu ortagi Mert Yildiz ise sunlari söyledi:

“24 Saatte Is’in önemli bir özelligi isverenin ve adayin tercihlerini ögrenen ve iki tarafa da uygun adaylari/isi gösteren bir algoritmasinin olmasi. Kriterler dogrultusunda her basvuran adaya bir ‘eslesme skoru’ belirliyor. Bu skor adayin isverenin geçmis tercihlerinden yola çikarak adayin bu ise ne kadar uygun oldugunu belirtiyor. Bu skorlar isverene gösteriliyor. Böylece sirket tek tek adaylarin profiline bakmaya gerek duymadan dogrudan eslesme skoru üzerinden adayi degerlendirebiliyor.”