Ismail Koncuk ve Ümit Özdag yeni parti kuruyor

IYI Parti'den istifa eden Istanbul Milletvekili Ümit Özdag ile Bagimsiz Adana Milletvekili Ismail Koncuk parti kurma hazirliklari yaptiklarini açikladilar. Koncuk, "Parti programini hazirliyoruz, tüzük çalismalarimiz basladi. Kurucular kurulunu olustu

Siyaset 5.03.2021 16:46:23 0
Ismail Koncuk ve Ümit Özdag yeni parti kuruyor

Bagimsiz Adana Milletvekili Ismail Koncuk, parti kurma çalismalarinda IYI Parti ile yollarini ayiran Istanbul Milletvekili Ümit Özdag'la hareket ettiklerini söyledi.

Bu çalismalarin yaklasik bir ay önce basladigini belirten Koncuk, söyle devam etti:

"Parti programini hazirliyoruz, tüzük çalismalarimiz basladi. Kurucular kurulunu olusturuyoruz. Türkiye'nin her yerinden ariyorlar. Görev talep eden arkadaslarimiz var. Il ve ilçelerde bu tespitleri yapiyor ve bir envanter olusturuyoruz. Teklif götürdüklerimiz var. Bu sekilde teskilat semasini da önümüzdeki süreçte çikaracagiz."

Ülkenin bütün problemlerine parmak basan bir parti programi olusturacaklarini vurgulayan Koncuk, "Merkez kavramina inanmiyoruz. Atatürk'ün Türk milliyetçiligi anlayisinda bir çizgiyi savunuyoruz. Parti bunun üzerine insa edilecek." dedi.

Ismail Koncuk, ülkenin milli ve manevi degerlerine saygili bir siyasi hareket olusturacaklarini aktardi.

"SARI MUHALEFET OLMAYACAGIZ"

Muhalefet partilerine yönelik "sari muhalefet" elestirisinde de bulunan Koncuk, sunlari kaydetti:

"Türkiye'de, 19 yildir bu ülkeyi yönetme becerisini gösteremeyen siyasal iktidari demokratik yolla bir türlü alt edemeyen 'sari muhalefet' var. 'Parti içi demokrasi' demisler, saglayamamislar. Sürekli parti içi çekismelerle ugrasmislar. Biz, vatandaslarimizin ekonomik, sosyal, kültürel alanda beklentilerine cevap verebilecek bir yapi olusturacagiz. Güçlü bir çikis yapacagiz. Problemlere çözüm önerileriyle çikacagiz, milletimizin huzuruna. Ama asla 'sari muhalefet' olmayacagiz."

Koncuk, parti kurma çalismalarini, üç ay içerisinde tamamlamayi öngördüklerini sözlerine ekledi. (AA)


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °