Tarih: 02.08.2021 13:27

ISPARTA'DA DA YANGIN ÇIKTI!

Facebook Twitter Linked-in

Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli, Içisleri Bakani Süleyman Soylu, ve Kültür Turizm Bakani Mehmet Ersoy, yanginlara iliskin son durumu açikladi. "Birinci odagimiz yerlesim yerleri" diyen Bakan Pakdemirli, "Marmaris'teki yangin devam ediyor, su anda stabil. Ögleden sonra hava sartlari nedeniyle potansiyel tehlike içeriyor. Sabah saatlerinde tüm yanginlar üzerinde bakanlarla birlikte hava araciyla koordinasyon ve inceleme yaptik. Köycegiz'de yangin daglik arazide devam ediyor, yerlesim yerlerinden uzak. Buradaki yangin önemli ve yaygin bir yangin. Kara birliklerinin gücünü de arttirarak bugün de özellikle karadan ve havadan ciddi tahkimatla Milas yanginimiza müdahale ediyor, olacagiz." dedi.

Seydikemer, Gündogmus, Manavgat yanginlarinin yer yer stabil de olsa devam ettigini, Tunceli Hozat' daki yanginin kontrol altina alindigini bildiren Bakan, Gündogmus'ta tahliyenin söz konusu oldugunu söyledi.

Bakan Pakdemirli, "Isparta'da Sütçüler mevkisinde 11.30 sularinda bir yangin daha çikti. Ona da hemen 1 uçak, 15 arazöz, 200'ün üzerinde personel sevk ettik, çalismalara basladik." ifadelerini kullandi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —