istanbul için 1987 kis uyarisi!

Meteoroloji Genel Müdürlügünün günler öncesinden duyurusunu yaptigi soguk hava, Istanbul'da adeta kapiya dayandi. Yaklasik 10 gündür bahar havasinin etkili oldugu Istanbul'da sicakliklar bugünden itibaren 20 dereceye yakin düsecek. Soguk hava ile

Gündem 11.02.2021 10:50:42 0
istanbul için 1987 kis uyarisi!

Meteoroloji Genel Müdürlügü Istanbul’da etkili olmasi beklenen son yillarin en siddetli soguklari için günler öncesinden tahminde bulunmustu. Yapilan tahminlerin ardindan Istanbul’da 10 gündür etkili olan bahar havasi bugün Istanbul’u terk ediyor. Bahar havasinin terk etmesi ile birlikte Istanbul’da bu gece saatlerinden itibaren hava sicakliklari 20 derece birden düsecek. Soguk hava ile birlikte Cumartesi günü gece saatlerinde kar yagisi Istanbul’un bati ilçelerinden giris yapmasi bekleniyor.

PERSEMBE'YE KADAR KAR SÜRECEK

Kar yagisinin Istanbul’da Pazar, Pazartesi, Sali, Çarsamba ve Persembe günlerine kadar etkili olmasi bekleniyor. Uzmanlarin tahminlerine göre etkili olacak olan kar yagisi son yillarin en agir kis sartlari arasinda yer alacak. Öte yandan kar yagisinin Istanbul’da son yilin en düsük seviyesini gören barajlarin doluluk oranlarini da hizla yükseltmesi bekleniyor.

Beklenen soguk hava ile ilgili Meteoroloji Genel Müdürlügü tarafindan yapilan son açiklama ise su sekilde:

“Havanin; Persembe günü parçali çok bulutlu, Cuma günü ilk saatlerden itibaren aralikli yagmurlu, Cumartesi ise çok bulutlu geçecegi tahmin ediliyor. Pazar günü sabah saatlerinden itibaren karla karisik yagmur ve yükseklerinde kar seklinde baslayacak olan yagislarin, kiyi kesimlerde de zaman zaman kar seklinde olmasi bekleniyor. Maksimum sicakligin, Persembe günü 19 derece iken Pazartesi 3 dereceye kadar düsmesi bekleniyor.”

Istanbul’da önümüzdeki 7 gün boyunca beklenen hava durumu ve sicaklik degerleri söyle açiklandi.

Bugün parçali bulutlu 12-19 derece

Cuma günü parçali bulutlu 2-12 derece

Cumartesi bulutlu 1-3 derece

Pazar kar yagisli -1-3 derece

Pazartesi kar yagisli en düsük -2 en yüksek 2 derece

Sali kar yagisli en düsük -3 en yüksek 1 derece

Çarsamba kar yagisli en düsük -3 en yüksek 1 derece

1987 KISI UYARISI

Öte yandan Meteoroloji uzmanlarinin tahminlerine göre cuma günü baslayacak ve Türkiye'nin büyük bölümünü etkisi altina alacak soguk hava dalgasindaki kar yagisinin günlerce kalma ihtimali oldukça yüksek.

Dogu Avrupa üzerinden gelen soguk hava ve Orta Akdeniz'den gelen siklonla Türkiye'yi etkisi altina alacak kar yagisinin 1987, 2002 ve 2004'teki kar yagislari gibi etkili olmasi bekleniyor.

1987 yilinin mart ayinda Istanbul'da kar yagisi etkili olmus ve bazi noktalarda kar kalinliklari 1 metreyi asmisti.

Kandilli Rasathanesi verilerine göre, Istanbul'da 1987'de 4-14 Mart tarihleri arasindaki günlük ortalama hava sicakligi sifirin altinda 2,2 derece olarak kaydedilmisti.

Kaynak: IHA-AA


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °