Tarih: 08.02.2021 13:59

Istanbul için asil kis simdi basliyor! 16 Subat Sali günü kar yagisi bekleniyor

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye genelinde sicakliklar, cuma gününe kadar lodosun etkisiyle mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Ancak cumartesi günü sicakliklarda ani bir düsüs bekleniyor.

10 GÜN BOYUNCA ETKILI OLMASI BEKLENIYOR

Yapilan son tahminlere göre; cuma gününden itibaren sicakliklar, yeni bir soguk hava dalgasinin etkisiyle aniden düsecek. Türkiye genelinde etkisini gösterecek sistemin yaklasik 10 gün boyunca etkili olmasi bekleniyor.

"YAGIS ALMADIGIMIZ ZAMANLARDA KURU SOGUK GÖRECEGIZ"

NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çaliskan, "Asil kis simdi basliyor. Bu 10 günlük sürede yagis almadigimiz zamanlarda kuru soguk, yagis oldugu zamanlarda da kar yagisi görecegiz" ifadesini kullandi. Çaliskan, "Henüz nereye, ne kadar yagacagi belli olmasa da, su anki tahminlere göre; 14 Subat'ta Karadeniz Bölgesi, Marmara Bölgesi'nin yüksek bölgelerinde ve yurdun iç kesimlerinde kar yagisi yogun olacak gibi görünüyor" dedi.

14 SUBAT'TA SULU KAR BEKLENIYOR

Soguk hava kaldigi sürece sik sik kar yagislari görülebilecegini belirten Çaliskan, "Istanbul bu uzun soluklu soguk havalarda kar yagisini görecek. 14 Subat sulu kar, 16'sinda da kar yagisi tahmin ediliyor" ifadelerini kullandi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —