Tarih: 05.02.2021 10:51

Istanbul Valiligi'nden Kadiköy'deki 'Bogaziçi' gözaltilariyla ilgili açiklama

Facebook Twitter Linked-in

Kadiköy'de dün yürüyüs yapmak isteyen gruba polis müdahale ederek gözaltina aldi. Istanbul Valiligi, gözaltilarla ilgili açiklama yapti.

Açiklamada, "Kadiköy Iskele Meydani'nda Kadiköy Kaymakamliginca pandemiyle mücadele önlemleri kapsaminda alinan toplanma, gösteri ve yürüyüs yasaklama kararina aykiri olarak 04.02.2021 Persembe günü toplanan sahislarin yasa disi eylemleri sonucu 65 süpheli, Cumhuriyet Bassavciligi talimatlari dogrultusunda Il Emniyet Müdürlügü ekiplerimizce gözaltina alinmistir.

Gözaltina alinan 65 süpheliden 58'inin farkli silahli terör örgütleriyle iltisakli-irtibatli ve haklarinda daha önce islem yapildigi, 7 kisinin de herhangi bir suç kaydinin bulunmadigi anlasilmistir" denildi.

Açiklamada, "1 kisinin DHKP-C silahli terör örgütü üyesi oldugu ve arandigi, 28 kisinin DHKP-C, MLKP, TKEP/L, TIKKO, THKPC, TKML terör örgütleriyle, 22 kisinin PKK/KCK silahli terör örgütüyle ilgili geçmiste suç kayitlarinin bulundugu, 7 kisinin farkli silahli terör örgütleriyle iltisakli olduklari tespit edilmistir" bilgilerine yer verildi. (DHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —