Istanbul'da kar saatlerdir araliksiz yagiyor

Istanbul

Istanbul'da günlerdir uyarilari yapilan ve aksam saatlerinde baslayan kar yagisi etkisini sürdürüyor. Sokaga çikma kisitlamasinin oldugu bu güne karla uyanan ve islerine gitmek için yola çikan vatandaslar yagis nedeniyle zorluk yasadi. Öte yandan kar

Istanbul'da dün bazi ilçelerde aksam saatlerinde baslayan kar yagisi kent genelinde etkisini sürdürüyor. Bazi bölgelerde tipi seklinde görülen kar yagisinin kent genelinde hakim oldugu Istanbul beyaza büründü. Görüs mesafesinin olumsuz etkilendigi Istanbul Bogazi'nda ise kar yagisi güzel görüntüler olusturdu.

Kentte birçok bölgede çatilarda, parklarda, agaçlik alanlarda ve yol kenarlarinda beyaz örtü olustu. Yagis sonrasi Tarihi Yarimada, Taksim Meydani, Istiklal Caddesi, Besiktas, Ortaköy, Bebek ve Emirgan sahil seritleri de beyaza büründü. Sultanahmet Meydani ile Ayasofya-i Kebir Cami-i Serifi çevresinde de kar yagisi etkili olurken, meydan ve çevresinde bazi turistlerin gezdigi görüldü.

TUZLAMA ÇALISMASI BASLADI

Istanbul Büyüksehir Belediyesi (IBB) ve ilçe belediye ekipleri, yollarda herhangi bir olumsuzluk yasanmamasi için tuzlama araçlariyla çalismalara basladi.

Eminönü Yeni Cami ve çevresinde de kar yagisi etkisini sürdürüyor, Misir Çarsisi yakinlarindaki bazi dükkanlarin da açik oldugu gözlendi. D-100 kara yolu Cevizlibag mevkisinde de kar yagarken, metrobüs duraginin sakin ve trafigin her iki yönde akici oldugu görüldü.

Sokaga çikma kisitlamasindan muaf olan is yerlerindeki esnaflar dükkanlarinin önünü temizlerken, trafikteki araçlar, herhangi bir kazaya sebep olmamak için dikkatli ve yavas seyrediyor.

Ulasimin olumsuz etkilenmemesi için önceden önlemlerini alan ekiplerin çalismasi sonucu ana arterlerde kar yagisi nedeniyle herhangi bir aksaklik yasanmiyor.

Ilçe belediye ekipleri de ara sokaklarda kar temizleme çalismasi yürütüyor.

YÜRÜMEKTE ZORLUK ÇEKTILER

Hafta sonu sokaga çikma kisitlamasi nedeniyle cadde ve sokaklar bos kalirken, islerine gitmek için yola çikan vatandaslar karla basladiklari günde yürümekte zorluk çekti.

Vatandaslarin kar yagisina karsi yaninda eldiven ve semsiye tasidiklari görüldü.

Sürücülerin trafikte dikkatli olmasini belirten taksici esnafi Salih Çöpoglu, "Sokaga çikma yasagi var. Biz ekmegimiz için disaridayiz. Barajlarda azalan su sonrasi Istanbul için kar yagisi iyi oldu. Ayrica trafige çikan araç sürücülerine dikkatli olmasini öneririm" diye konustu.