ISTANBUL'UN BARAJ GÖLLERI TEMIZLENIYOR

IBB, kuraklik yüzünden sulari çekilen baraj göllerinin kiyilarindaki atiklari temizlemek için harekete geçti. Ilk olarak Terkos, Sazlidere ve Ömerli barajlarinda baslatilan kapsamli çalisma, 15 gün içinde diger tüm barajlari da kapsayacak sekilde yayginla

Gündem 5.01.2021 21:19:17 0
ISTANBUL

Istanbul Büyüksehir Belediyesi (IBB), hava sicakliklarinin mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinden yararlanarak barajlarda kapsamli bir temizlik çalismasi baslatti. ISTAÇ ekipleri, aylardir süren kuraklik yüzünden sulari çekilen kent genelindeki baraj göllerinin kiyi seritlerinin temizlenmesi için harekete geçti. 

TERKOS’A 15 ARAÇ, 100 PERSONEL

Baraj temizlik çalismalarinin yasama geçirildigi ilk nokta, Avrupa Yakasi’ndaki Terkos oldu. ISTAÇ ekipleri, 15 araç ve 100 personel ile buradaki baraj gölünün kiyisindaki atiklari temizlemeyi sürdürüyor. Yine Sazlidere ve Ömerli barajlarinda da temizlik ekipleri, çalisamaya basladi. Istanbul genelindeki tüm barajlarin, 15 gün içinde tüm barajlari da kapsayacak sekilde yayginlastirilacak. 

ÇALISMA IL SINIRLARI IÇINDEKI 7 BARAJI KAPSIYOR

Istanbul’un su gereksinimi toplam 10 barajdan saglaniyor. Ancak, bulardan sadece Terkos, Sazlidere, Ömerli, Büyükçekmece, Elmali, Darlik ve Alibey barajlari, il sinirlari içinde kaliyor. Istirancalar, Kazandere ve  Papuçdere barajlari ise Istanbul sinirlarinin disinda. IBB’nin yürüttügü temizlik çalismasi ise sadece il sinirlari içindeki 7 baraji kapsiyor.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °