Istiridye Mantarlarinin Ilk Mahsulleri Satisa Sunuldu

Istiridye Mantarlarinin Ilk Mahsulleri Satisa Sunuldu

Engelli vatandaslarin ekonomiye katilmasi ve üretimden gelir elde edebilmesi için Aliaga Belediyesi ve Aliaga Kaymakamligi'nin destekleriyle kurulan istiridye mantari üretim tesisinde yetistirilen ilk mahsuller Aliaga pazarinda satisa sunuldu.

Aliaga Belediyesi, Kaymakamlik ve Aliaga Engelliler ve Rehabilitasyon Dernegi isbirliginde imzalanan "Üretimde Ben De Varim, Aliaga’da Engelleri Birlikte Asalim" protokolü kapsaminda Belediye Fidanliginda kurulan istiridye mantari üretim tesisinde ilk mahsuller toplandi. Aliaga Engelliler ve Rehabilitasyon Dernegi’ne tahsis edilen üretim tesisinde mantarlarin toplanmasi ve paketlenmesi de dernek üyeleri tarafindan gerçeklestiriliyor.

Engelli bireylerin ekonomik ve sosyal hayata katilimini saglamak için hayata geçirilen projede üretilen istiridye mantarlari Aliaga Engelliler ve Rehabilitasyon Dernegi tarafindan Aliaga pazarlarinda satilmaya basladi. Aliaga Belediyesi’nin kendilerine tahsis ettigi noktalarda satis yapan Aliaga Engelliler ve Rehabilitasyon Dernegi üyeleri ilk satis noktasini Yeni Mahalle Pazaryeri’nde kurdu. Istiridye mantari satislari Atatürk Mahallesi’nde kurulan kapali pazaryerinde ve Yeni Sakran pazaryerinde de sürecek.  

ALIAGA ENGELLILER VE REHABILITASYON DERNEGI BASKANI AYTAÇ BAYAR: “SATISLARDAN ELDE EDILEN GELIRLE ENGELLI ARKADASLARIMIZI REHABILITE EDECEGIZ”

"Üretimde Ben De Varim, Aliaga’da Engelleri Birlikte Asalim" projesinin engelli bireylerin ekonomik ve sosyal hayata katiliminda önemli bir adim oldugunu belirten Aliaga Engelliler ve Rehabilitasyon Dernegi Baskani Aytaç Bayar, “Proje kapsaminda Aliaga Belediyesi ve Aliaga Kaymakamligi ile beraber kurdugumuz tesiste istiridye mantari üretimine basladik. Tesisimizi Aliaga Belediyesi’nin bizlere Çaltilidere Bölgesi’nde tahsis ettigi alanda kurduk. Üretimden elde ettigimiz ilk mahsullerimizi yine Belediyemizin tahsis ettigi pazar yerlerindeki satis noktalarinda halkimizla bulusturmaya basladik. Satislardan elde edilen gelirle engelli arkadaslarimizi rehabilite edecegiz. Zihinsel engelli çocuklarimiza istihdam saglayacagiz. Fiziksel engeli bulunan arkadaslarimiza ise protez, tekerlekli sandalye, akülü sandalye gibi birçok yardimda bulunarak hayatlarini kolaylastirmaya çalisacagiz. Bu süreçte bizlere destek veren Aliaga Belediyesi ve Aliaga Kaymakamligi’na çok tesekkür ediyorum” dedi.