Tarih: 28.01.2021 15:32

ISVEREN ISTEN ÇIKARMAK IÇIN ‘AHLAKSIZLIK' MADDESI KULLANILDI!

Facebook Twitter Linked-in

CHP Izmir Milletvekili Kani Beko, Çorum OSB’de isten atilan isçilerle ilgili açiklama yapti. Beko, isten çikarmalarin sosyal bir cinayet oldugunu söyleyerek, isçilerin islerine iade edilmesi gerektigini söyledi.

Çorum Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Ekmekçiogullari Metal A.S., Birlesik Metal-Is Sendikasi'na üye olan 90’a yakin çalisani isten çikardi. Isten çikarmanin yasak oldugu pandemi döneminde isveren, isçileri isten çikarmak için "ahlaksizlik" maddesini kullandi. CHP Izmir Milletvekili Kani Beko ise, Çorum’daki duruma sessiz kalmadi.

“DERHAL ISLERINE IADELERI SAGLANMALIDIR”

CHP’li Beko, “DISK Birlesik Metal-Is Sendikasi’na üye olan 90 isçi, keyfi gerekçelerle isten çikarilmistir. Pandemi döneminde isten çikarmak yasak oldugu için isveren hukuksuz bir sekilde ‘ahlaksizlik’ maddesini kullanmistir. Sendika üyesi olmak ve daha iyi kosullarda çalismayi talep etmek, isten çikarma gerekçesi olamaz. Sendika üyesi olmak suç degil, anayasal bir haktir. Bu dönemde anayasal haklarini kullanan kisilerin isten çikarilmasi kabul edilemez. Tüm isçilerin hiçbir hak kaybi yasamaksizin derhal islerine dönmeleri saglanmalidir. Isçiyi gereksiz bir sekilde, kisin ortasinda isten atmak sosyal bir cinayet ve anayasal bir suçtur. Isçiyi isten atanlar da bu anayasal suçu isleyenler de adalet karsisinda hesap vermelidir.” ifadelerini kullandi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —