IYI Gençlik Istanbul'dan Orman Haftasi yürüyüsü

IYI Gençlik Istanbul

IYI Parti Istanbul Gençlik Kollari 21-26 Mart Orman Haftasi'ni Belgrad Ormani Bentler Tabiat Parki'nda gerçeklestirdigi yürüyüs etkinligi ile kutladi. IYI Parti Gençlik Kollari Il Divani, Yönetim Kurulu, Ilçe Baskanliklari ve gönüllü gençlerin yür

Her yil 21-26 Mart tarihlerinde ormanlarin önemini vurgulamak ve fidan dikim faaliyetlerini arttirmak amaciyla kutlanan Orman Haftasi’na ilk katki IYI Parti Istanbul Gençlik Kollari’nin gerçeklestirdigi sportif yürüyüs ile geldi. 

200’ün üzerinde gencin katilimiyla gerçeklesen yürüyüs Belgrad Ormani Bentler Tabiat Parki’nda tamamlandi. IYI Parti Gençlik Kollari Il Divani, IYI Parti Istanbul Gençlik Kollari Il Yönetim Kurulu, IYI Parti Istanbul Ilçe Baskanliklari ve gönüllü gençler yürüyüse katilim sagladi. 

Yürüyüsün rotasi Belgrad Ormani Bentler Tabiat Parki içerisinde yer alan ve tarihi önemi olan Valide Sultan Bendi, Sultan II. Mahmut Bendi ve Topuzlu Bend üzerinde çizildi. Osmanli Imparatorlugu’nda sehrin su ihtiyacini karsilayan bu bentler yapisini koruyor.

Hem kutlama hem spor hem de tarihi bir gezi

Yürüyüs ile ilgili olarak IYI Parti Gençlik Kollari Istanbul Il Baskani Hamza Yurtsever “Orman Haftasi ülkemiz dogasinin gelecegi açisindan büyük önem tasiyor. Özellikle çocuklarin agaç ve doga sevgisi kazanmasi için yillardir kutlaniyor. Agaçlandirma çalismalarinin arttigi, fidan dikimlerinin hiz kazandigi bir hafta olarak Orman Haftasi’ni IYI Parti Istanbul Il Gençlik Kollari olarak dogada selamladik. Istanbul’un tüm ilçelerinden yönetici ve gönüllü genç arkadaslarimizin katilimiyla gerçeklestirdigimiz bu sportif yürüyüsü 200 IYI gencin katilimiyla tamamladik. Belirledigimiz parkur dahilinde yürüdügümüz bu etkinlikte sportif bir faaliyet ve Orman Haftasi’ni kutlama amacimizin disinda tarihi su bentlerimizi yakindan görme imkani bulduk. Her yil orman yanginlari ve çesitli sebeplerle yok olan dogamizin bu sene Orman Haftasi’nda daha çok canlanmasini ümit ediyor ve diliyoruz. Gelecegimiz için sahip çikmamiz gereken en önemli degerlerden biri olan doga ve yesil için verimli, milyonlarca fidanin dikildigi bir Orman Haftasi diliyorum.” dedi.

Belirlenen parkur dahilinde gerçeklesen yürüyüs tarihi su bentlerinin de görülmesiyle tamamlandi.