Tarih: 09.08.2022 14:23

IZDENIZ'den engelleri asan sefer

Facebook Twitter Linked-in

Izmir Büyüksehir Belediyesi engelli yurttaslarin yaz aylarini en güzel sekilde geçirebilmeleri için deniz seferlerine basladi. IZDENIZ A.S. tarafindan düzenlenen Güzelbahçe-Mordogan-Foça vapur seferleri ile engelli yurttaslar yazlik ilçeleri kesfetti.  

Izmir Büyüksehir Belediyesi’nin engelsiz kent hedefiyle engelli yurttaslarin yasaminda iz birakmak için baslattigi yaz seferleri yüzleri güldürdü. IZDENIZ Genel Müdürlügü tarafindan organize edilen Konak - Güzelbahçe - Mordogan – Foça seferlerine engelli yurttaslar yogun ilgi gösterdi. Engelli yurttaslar ve bir refakatçileri için yaz mevsimi boyunca her sali saat 08.00’de Konak’tan kalkan gemi, 08.45’te Güzelbahçe’den ve 09.45’te Mordogan’dan hareket ederek 10.30’da Foça’ya ulasip aksamüzeri ise ayni rota üzerinden geri dönüyor. 


“Pozitif ayrimcilik için tesekkür ederiz”

IZDENIZ seferini kullanarak esi Nazan Kara ile birlikte Mordogan’a giden Buca Engelliler Dernegi Baskani Harun Kara, “Bu hizmet bizim için çok degerli bir hizmet. Her hafta sali günü birçok engelli arkadaslarimiz ve üyelerimizi bu etkinlige yönlendiriyoruz. Öncelikle Baskanimiz Tunç Soyer’e engellilere göstermis oldugu pozitif ayrimcilik için çok tesekkür ediyoruz. IZDENIZ personelinin yaklasimi,  bizlere sunmus olduklari hizmetten dolayi çok memnunuz ve tesekkür ediyoruz” diye konustu. 

“Engellilerimiz evlerinden çikmiyorlardi”

Özellikle genç yastaki engellilerin katilimi için seferlere eslik eden Güzelbahçe Kent Konseyi Baskani Oya Türkeli, “Engellilerimiz için çok mutlu olduk. Hiç Foça’ya gitmemis engellilerimiz var. Engellilerimizin birçogu evlerinden çikmadilar. Onlar da gezip görmeli, hayatlarina bir anlam katmali. BaskanimizTunç Soyer’e ve IZDENIZ’e çok tesekkür ediyoruz. Engellilerimiz bugünü bekliyorlardi. Erken saatlerden beri ayaktalar ve çok mutlu oldular” ifadelerini kullandi. 

“O bugün çok heyecanli ve mutlu”

Engelli oglu Hüseyin Aktulum’la birlikte yola çikan anne Gülten Aktulum, “Hüseyin gezmek istiyordu, bir firsat oldu ve beraber gidiyoruz. Benim telefonuma bu seferle ilgili mesaj geldi ve birlikte geldik. Ben de ilk defa gidiyorum. Biz anneler olarak çok zorlaniyoruz. Sicakta disari çikmak, gezmek, dolasmak istiyorlar. Bu yaz hiç denize götürememistik. Çalistigimiz ve arabamiz olmadigi için çok iyi oldu. Ben sirf onu gezdirmek için geldim. O da bugün çok heyecanli ve mutlu. Sabaha kadar saati sordu heyecandan. Çok memnunuz her sey için tesekkür ediyoruz” dedi. 


“Denizi hissetmek çok güzel”

Mordogan’a tatile giden görme engelli Hakan ve Ayten Doganay çifti ise, “Çok sik vapur seferi yapmiyorduk. Genelde Karsiyaka ve Konak arasinda gidip geliyorduk. Su an tatil için Mordogan’a gidiyoruz. Bence seferin sali günü olmasi gayet güzel. Burada denizi hissetmek güzel. Gemi yolculugu çok iyi düsünülmüs” diye konustu. 

“Para verip de gezemiyoruz”

Fiziksel engeli bulunan Hüseyin Özlü, ”Benim çok hosuma gitti. Yaz seferlerine oldugu müddetçe sürekli gelecegim. Gitmedigim, gidemedigim yerleri görüyorum. Engelli oldugumuz için böyle bir imkanimiz yoktu. Kafesiyle, yolculuguyla, emniyetiyle çok memnunum” seklinde konustu.  Zuhal Kuyucu ise, “Büyüksehir’in bu vapur seferlerinden dolayi çok memnun oldum. Haberini duyunca çok sevindim. Para verip de gezemiyoruz. Arkadasim duymus o bize söyledi.  Gidemedigimiz yerlere gittigimiz için mutlu oluyorum. Ayrica degisik yerler görüyoruz. Her sey için Baskanimiz Tunç Soyer’e çok tesekkür ediyoruz. Basarilari daim olsun” ifadelerini kullandi. Emirhan Demir heyecanini dile getirirken annesi Döne Demir ise,  söyle konustu: “Engelli çocuklarimiz için böyle bir organizasyon hazirlamalarindan dolayi çok memnun olduk. Ilk defa deniyoruz. Insallah gittigimiz yerlerden de memnun kalacagiz.” 


Nasil basvurulur?

Engelli Izmirim Kart sahibi engelli yurttaslar ve Refakatçi Izmirim Karti bulunan bir refakatçileri, tura katilmak için 0232 320 00 35 (Dahili 102-103) numarali telefonu arayip, binis yapacaklari iskeleyi bildirerek rezervasyon yaptirabilir. Gemi kapasitesi 300 kisi oldugu için seferden en az bir gün önce aranmasi gerekiyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —