Tarih: 03.09.2022 16:04

Izmir 2022-2023 Egitim Ögretim Yilina hazir

Facebook Twitter Linked-in

Izmir Valiligi (BHIM) - Yeni egitim ögretim yilinin baslamasina sayili günler kala, Vali Yavuz Selim Kösger, resmî ve özel okullar dahil olmak üzere kentteki 2 bin 496 okul/kurumda, 30 bin 151 derslik ve 56 bin 79 ögretmen ile 2022-2023 egitim ögretim yilina hazir olduklarini söyledi.

Tatil sürecinde temel egitim hizmetleri basta olmak üzere, insaat emlak hizmetleri, destek hizmetleri ile meslekî ve teknik egitim hizmetlerinde gereken tüm hazirliklarin yapildigini kaydeden Vali Kösger, egitim kalitesi zaten iyi durumda olan Izmir’de, 738 bin 273 ögrenciye çok daha iyi hizmet sunulacagini ifade etti.

Okul Öncesi Okullasma Orani %90’a Ulasti

Il Millî Egitim Müdürlügünün geride kalan süreçte yaptigi çalismalari aktaran Vali Kösger, “Temel egitim hizmetlerinde, okul öncesi 5 yas okullasma orani Eylül 2021 tarihinde %69 iken Agustos 2022 sonu itibariyla bu orani %90’a ulastirmis bulunuyoruz. 5 yas seviyesinde 49 bin 177 ögrencinin okullasmasi saglanmistir. Kapali durumdayken açilmasi uygun görülen köy okullarindan; 26 ilkokul hizmete alinmistir. Bu okullar için kisa süre önce Millî Egitim Bakanligimizdan 16 milyon 323 bin 800 TL ödenek gönderilmistir. ‘10 bin Okul Projesi’ kapsaminda 397 okulumuza materyal ve donatim destekleri saglanmistir.” seklinde konustu.


Depremin Vurdugu Izmir’de Son 2 Yilda 41 Okul Yapildi

Son dönemde siklikla gündeme gelen insaat emlak hizmetleri konusuna da deginen Vali Kösger, “Toplam sayisi 122 olan Yik-Yap kapsamindaki okulumuzdan 17’sinin yapimi tamamlanarak egitim-ögretime kazandirilmistir. 47 okulun yapimi ise devam etmektedir. Geriye kalan 48 okulumuzdan 20’si adina ilgili belediyelere ruhsat basvurusu yapilmistir. 28 okulumuzun proje çalismalari ise devam etmektedir. Yik-Yap kapsami haricinde 24 okul olmak üzere, 2020 yilindan itibaren ilimizde toplam 41 okul daha egitim ögretime kazandirilmistir.” dedi.

Büyük ve Küçük Onarimlar Için 160 Milyon TL Harcandi

Deprem yasayan kentte bazi okullarda güçlendirme faaliyetleri de yapildigini anlatan Vali Kösger, “Bu kapsamda 3 okulumuzun islemleri tamamlanmistir. Güçlendirme çalismalari devam eden 10 okulumuz Eylül 2022 içerisinde teslim alinacaktir. 13 okulumuzun is ve islemleri ise Aralik 2022 tarihine kadar tamamlanacaktir. Okullarimiza büyük ve küçük onarimlar için Milli Egitim bütçesinden 160 milyon TL harcanmistir. Toplam 283 okulumuzun büyük ve küçük onarimlari gerçeklestirilmistir.” Ifadelerini kullandi.

ISKUR’dan Okullara 2 Bin 890 Temizlik Görevlisi

Izmir’deki okullara yönelik destek hizmetlerine iliskin açiklamalarda da bulunan Vali Kösger, söyle devam etti:

“2022 yilinda okullara; yaz okulu kirtasiye, kirtasiye, temizlik malzemesi alimlari, dogalgaz aboneligi baglanti bedeli, akaryakit ve yag, makine teçhizat bakim ve onarim giderleri, küçük onarimlar, elektrik tesisati onarimlari ve donatim için toplam 48 milyon 428 bin 639 TL ödenek gönderilmistir. 2022-2023 egitim ögretim yili basinda ISKUR kapsaminda 2 bin 980 temizlik görevlisi okullarda göreve baslayacaktir. Ders kitaplari ve yardimci kaynak konusunun önemini biliyoruz. Resmi ve özel tüm okul/kurumlarda ögrenim gören ögrenci ve ögretmenler için 6 milyon 515 bin 162 adet ücretsiz ders kitabinin tamami okullarimiza dagitilmistir. Agustos ayi sonu itibariyla 1 milyon 735 bin 548 adet yardimci kaynak kitabi da depolarimiza teslim edilmis olup tamaminin dagitimi 12 Eylül’den önce tamamlanmak üzere okullarimiza gönderilecektir.”

“Meslekî ve Teknik Egitime Çok Önem Veriyoruz”

Mesleki ve teknik egitimin istihdam noktasinda gelecege dönük önemli bir baslik oldugunu vurgulayan Vali Yavuz Selim Kösger sunlari söyledi:

“Meslekî ve teknik egitimin üzerinde de titizlikle durdugumuzun bilinmesini istiyoruz. Ilimizde toplam 18 egitim kurumumuz bünyesinde 12 alan ve bu alanlara bagli olarak 14 dal açilmis ve bu dogrultuda bir kimya laboratuvari kurulmustur. Ilimiz genelinde 2 mesleki egitim merkezi, 3 mesleki ve teknik Anadolu lisesi açilmistir. Okullarimizin temizlik malzemeleri basta olmak üzere tüm sira, masa, spor ve donatim malzemeleri ihtiyaci mesleki ve teknik okullarimiz döner sermayeleri kapsaminda üretilmekte ve elektrik ve kompanzasyon sistemlerini bu okullarimiz yenilemektedir. 167 okula basketbol potasi ve 122 okula pinpon masalarinin üretim, teslimat ve montajlari da yine Mesleki ve Teknik Egitim Genel Müdürlügüne bagli egitim kurumlarimizca yapilmaktadir. Görülecegi üzere, ilimizdeki egitim kalitesinin yükseltilmesinde tüm bu anlatilanlarin etkisi büyüktür. Yapilan çalismalara insan yani kalifiye egitimci faktörünü de ekledigimizde Izmir’deki egitim çitasinin yüksekligi daha anlamli hale gelecektir. Okullarimizin hazirlik sürecinde emegi geçen herkese tesekkür ediyor, yeni egitim ögretim yilinin milli egitim camiamiza, ögrencilerimize ve velilerimize hayirli olmasini temenni ediyorum.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —