Tarih: 03.09.2022 15:53

Izmir Barosu Baskan ve Yönetimi Agir Ceza Mahkemesinde Yargilanacak!

Facebook Twitter Linked-in

Karsiyaka Cumhuriyet Bassavciligi; Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas’in “Islam, zinayi en büyük haramlardan kabul ediyor. Lutiligi, escinselligi lanetliyor” sözlerine karsi, “Nefrete inat, yasasin hayat” baslikli açiklama yayimlayan Izmir Barosu Baskani Özkan Yücel ve yönetim kurulu üyeleri hakkinda Izmir Agir Ceza Mahkemesi'nde dava açilmasini talep etti.

Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, 2020 yilinda yaptigi “Islam, zinayi en büyük haramlardan kabul ediyor. Lutiligi, escinselligi lanetliyor” açiklamasiyla tepkilere neden olmustu. Izmir Barosu, Erbas’i elestirerek “Nefrete inat, yasasin hayat” basligiyla su açiklamayi yapmisti:

“Nefret söylemleri, temelinde insan hak ve özgürlükleri ile tarihsel kazanimlari ortadan kaldirmayi amaçlamaktadir. Asil mücadele edilmesi gereken, bu ayrimci ve nefret dolu anlayistir. Nefret söylemlerine karsi yaptirimlar getirmesi ve bu ifadelerin engellenmesi gereklidir. Cinsel yönelime dayali ayrimcilik da irka, renge ve kökene dayali ayrimcilik kadar ciddi bir sorundur. Diyanet Isleri Baskani’ni yaptigi ayrimci ve nefret söylemi içeren konusmasi nedeniyle kiniyoruz.”

ÖNCE TAKIPSIZLIK

Açiklamanin ardindan Izmir Barosu Baskani Özkan Yücel ve Baro Yönetim Kurulu üyelerine Karsiyaka Bassavciligi tarafindan sorusturma açildi. Sorusturma üzerine Yücel ve yönetim kurulu üyeleri savunma yapmayi reddetti, düzenlenen fezlekede adi geçen avukatlar hakkinda suç islendigi yönünde yeterli delil bulunmadigindan kovusturma izni verilmedi.

IKINCI IDDIANAME

Mahkemenin takipsizlik kararina ragmen, Karsiyaka Cumhuriyet Bassavciligi, Izmir Baro Baskani Yücel ve 10 yönetim kurulu üyesi hakkinda iddianame hazirladi.

Iddianamede, yapilan tebligatlara ragmen savunmada bulunmayan avukatlarin “Halkin bir kesiminin benimsedigi dini degerleri alenen asagilama” suçlamasiyla Izmir Agir Ceza Mahkemesi’nde yargilanmasina karar verilmesi talep edildi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —