Izmir Barosu: Bayindir'da Hayvan Katliami Iddiasinin Takipçisiyiz!

Izmir Barosu, Bayindir Belediyesi Bakimevi'ne alinan yüzlerce köpegin sistematik olarak ilaç enjekte edilerek öldürüldügü yönünde ihbarlar geldigini açikladi.

Çevre 13.07.2022 14:17:43 0
Izmir Barosu: Bayindir

Izmir Barosu, Bayindir Belediyesi Bakimevi'ne alinan yüzlerce köpegin sistematik olarak ilaç enjekte edilerek öldürüldügü yönünde ihbarlar geldigini açikladi. Hayvan Haklari Komisyonu'ndaki avukatlarin bakimevine gidip inceleme yaptigini aktaran Izmir Barosu, savciliga da suç duyurusunda bulunduklarini duyurdu. Baro, savciligin incelemesinde ise topraga gömülü köpek numuneleri saptandigini bildirdi.

Izmir Barosu'ndan bugün yapilan yazili açiklamada, "Baromuz Hayvan Haklari Komisyonuna, Bayindir Belediyesi Bakimevi’ne alinan yüzlerce köpegin ve son olarak da 07.07.2022 ve 08.07.2022 tarihlerinde 14 köpegin sistematik olarak ilaç enjekte edilmek suretiyle öldürüldügü ve Bayindir Ilçesi, Turan Mahallesi’nde gömüldügüne iliskin ihbarda bulunulmustur. Ihbar üzerine Hayvan Haklari Komisyonundan sorumlu yönetim Kurulu üyemiz Av. Sefika Yildirim Sert ile Komisyon üyelerimiz Av. Ayse Alpsar Arisoy, Av. Ayse Aydin Av. Ceyda Ekin Gündogdu Bayindir’a giderek iddialari yerinde incelemistir. Ayrica Baromuz tarafindan da sikayet dilekçesi verilmistir" denildi.

Talepleri üzerine harekete geçen savciligin topraga gömülü köpek numuneleri buldugunu bildiren Izmir Barosu, su açiklamayi yapti:

"Bayindir Cumhuriyet Bassavciligi’nca hayvanlarin gömüldügü alanda, üzeri kapatilmamis otopsiye elverissiz köpek ölüleri, numune olarak alinmistir. Bayindir Cumhuriyet Savciligi’nca sorumlularin tam olarak tespiti, olayin aydinlatilmasi, delillerin karartilmamasi için 7 Temmuz 2022 - 8 Temmuz 2022 tarihlerinde öldürülen köpeklerin gömüldügü yer tespit edilerek kazi ve otopsi yapilmasi, bakimevinde bulunan kamera kayitlari ile köpeklerin gömüldügü alani gören kamera kayitlarinin muhafaza altina alinmasi ve dilekçemizde belirttigimiz diger delillerin ivedilikle toplanmasi saglanmalidir. Izmir Barosu olarak sürecin sonuna kadar takipçisi olacagiz."


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °