IZMIR BAROSU' NDAN SUÇ DUYURUSU

Izmir Barosu Tarafindan Siyaset ve Mafya Arasindaki Kirli Iliskilerin Aydinlatilmasi ve Faillerin Cezalandirilmasi Istemiyle Suç Duyurusunda Bulunuldu

Gündem 24.05.2021 16:35:23 0
IZMIR BAROSU

Izmir Barosu, 2 Mayis - 23 Mayis 2021 tarihleri arasinda, Sedat Peker tarafindan kendi Youtube kanalindan yapilan açiklamalar sonrasinda adi geçen sahislar hakkinda suç duyurusunda bulundu ve bunu bir basin bülteniyle paylasti:

"2 Mayis - 23 Mayis 2021 tarihleri arasinda, Sedat Peker isimli sahis tarafindan kendi Youtube kanalindan ülkeyi sarsacak nitelikte açiklamalar yapilmis ve paylasimlar ülke gündeminin ilk sirasina yerlesmistir.

Bahse konu kisinin konusmalari, devlet ve mafya iliskileri açisindan çok önemli itiraflar barindirmakta olup bu itiraf ve açiklamalarin ciddiyetle ele alinmasi ve bagimsiz yargi tarafindan degerlendirilmesi, hukuk devleti olma iddiasinin geregidir. Ne var ki, üzülerek takip etmekte oldugumuz üzere,  bir aya yakin sürede bahsi geçen açiklamalar milyonlarca kez izlenmesine ve konunun taraflari defaatle açiklamalar yapmasina ragmen;  Baskanligimiz tarafindan bilinen, açilmis bir sorusturma bulunmamaktadir.

Anayasa'nin 2. maddesi uyarinca demokratik bir hukuk devleti olmanin ön kosulu, yasama, yürütme ve yargi erklerinin  birbirinden tamamen ayri olmasi ve yarginin  bagimsiz hareket edebilmesidir.

Toplumun çogunlugunu ilgilendiren, erki dar bir suç grubuna vermeyi ve bundan çikar saglamayi  amaçlayan eylemlerin sorusturulmamasi, söz konusu anayasal niteliklerin artik tamamen ortadan kalktigini gösterecek olup bugünkü kirli tabloda dahi görevinin geregini yerine getiremeyen yargi mensuplarinin, her seyden önce bagimsiz yargi yetkisini adlarina kullanmakta olduklari yurttaslarimiza karsi asla inkar edemeyecekleri bir sorumluluk doguracaktir.

Izmir Barosu, Avukatlik Kanunu'nun kendisine verdigi yetki uyarinca, hukukun üstünlügünü korumak ve savunmakla görevlendirilmis ve tarihi çetelesmis siyaset mekanizmalariyla mücadele ile geçmis bir hukuk kurumudur.

Bu nedenle, 2 Mayis 2021 - 23 Mayis 2021 tarihleri arasinda Sedat Peker isimli sahsin YouTube hesabinda yayinlanan 7 ayri videoda belirttigi hususlarla ilgili olarak; Sedat Peker, Süleyman Soylu, Mehmet Agar, Tolga Agar, Erkan Yildirim ve videolar incelenip gerekli arastirmalar yapildiginda savcilikça tespit edilecek diger kisiler hakkinda, Baro Baskanligimiz tarafindan suç duyurusunda bulunulmustur.

Sorusturmanin selameti açisindan, söz konusu iddialarin odaginda bulunan Süleyman Soylu'nun amir sifatiyla sorusturmayi sürdürecek kisilerin üstü konumunda bulunmasi sebebiyle derhal Içisleri Bakanligi görevinden alinmasi, sorusturmanin hizla baslamasi gerekmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti, söz konusu süreci etkin ve etkili bir sorusturma yürüterek çözmek zorundadir. Aksi durum; hukukun tamamen ortadan kalktigi, güçlü olanin, illegal islere bulasanin sözünün tek geçer akçe kabul edildigi bir ülke gerçegi ile toplumu bas basa birakacaktir. Bunun kabulü asla mümkün degildir.

Izmir Barosu; ülkesine, yurttaslarina ve meslektaslarina karsi sahip oldugu tarihsel sorumluluk nedeniyle, yürütme ve yasamanin temsilcileri ile bunlarin yakinlarinin organize suç örgütü liderleriyle gelistirdikleri hukuk disi iliskiler aginin açiga çikmasi, iddia edilen uyusturucu ticareti, cinayet, tecavüz, yagma ve diger benzeri suçlarin ivedilikle sorusturulmasi için söz konusu basvuruyu yapmis bulunmaktadir.

Kamuoyuna saygilarimizla duyururuz."

                                                                                                                       


 


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °