Izmir Barosu'ndan açiklama, ''Çilem Dogan'in yanindayiz''

Izmir Barosu Çilem Dogan'in yargitay tarafindan onanan hapis cezasina dair açiklamada bulundu.

Gündem 5.11.2021 16:38:17 0
Izmir Barosu

Yargitay, Adana'da kendisine siddet uygulayan ve fuhus yapmaya zorlayan evli oldugu Hasan Karabulut adli erkegi öldüren Çilem Dogan için istenen 15 yil hapis cezasini onadi.Yargitayin verdigi karar ile cezaevine girecek olan Çilem Dogan için Izmir Barosu yazili açiklama da bulundu.


Izmir Barosu tarafindan yapilan yazili basin açiklamasinda;''Hayatta kalmak için devletin tüm kurumlarinin kapisini defalarca asindirmis, her seferinde eli bos dönmüstü. Sonunda kendi canini korumak için mesru savunmada bulunan Çilem Dogan, yargilama sonucunda 15 yil hapis cezasi ile cezalandirildi.  

Gece disari çikmayi erkeklik onurunu tahrik, takim elbiseyi indirim sebebi sayan "erkek yargi" , korunma için defalarca basvurmasina ragmen korunmayan bir kadini, kendi canini korumaya çalistigi için mahkum etti.   Bu karar, "Erkek adaletten bir sey beklemedik, beklemiyoruz. Biz kadinlar ‘Kirpigimiz yere düsmesin’ diye omuz omuza mücadeleye devam edecegiz." diyen Çilem Dogan'i hakli çikardi. 

Biz biliyoruz ki Çilem erkek düzende hayatta kalmak için çok çabaladi. Çilem Dogan'a verilen bu ceza öldürülmemek için mücadele eden tüm kadinlara verilmistir.

Izmir Barosu olarak Çilem Dogan'in yanindayiz ve tek bir kadinin kirpigi yere düsmeyene dek mücadele etmeye devam edecegiz.''denildi.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °