Tarih: 04.07.2022 10:08

Izmir Büyüksehir Belediyesi'nin Kurban Bayrami hazirliklari sürüyor

Facebook Twitter Linked-in

Izmir Büyüksehir Belediyesi saglikli, güvenli ve huzurlu bir Kurban Bayrami için çalismalarini sürdürüyor. Kurban kesimleri için 8 büyükbas ve 1 küçükbas mobil kurban kesim ünitesi ile 10 kesim çadiri kuruluyor. Kurban satis ve kesim yerlerinde bayram süresince ve bayramin ardindan dezenfeksiyon çalismalari yapilacak. 

Izmir Büyüksehir Belediyesi Kurban Bayrami’na hazirlaniyor. Yurttaslarin bayrami saglikli, güvenli ve huzurlu geçirebilmesi için gerekli önlemler aliniyor. Çalismalar tamamlandiginda kurban kesimleri için 8 büyükbas mobil kurban kesim ünitesi, 1 küçükbas mobil kurban kesim ünitesi ve 10 kesim çadiri kurulmus olacak. 

Bornova Isikkent Kurban Pazari’nda (Isikkent Ayakkabicilar Sitesi’nin karsisi) 3 büyükbas ve bir küçükbas, Bayrakli Dogançay Mezarligi’nin hemen yaninda 3 büyükbas, Gaziemir Sarniç Kipa arkasinda ise 2 büyükbas mobil ünitelerinde kesim hizmeti verilecek. 

Büyüksehir’den kesim hizmeti

Izmir Büyüksehir Belediyesi’nin kesim yapacagi konteynerler 3 metre genisliginde, 13 metre uzunlugunda ve 6 metre yüksekliginde olacak. Monoray üzerinde mezbaha standartlarinda kurulan ünitelerde, egitimli kasaplar tarafindan günlük 100 büyükbas hayvan kesimi yapilabilecek. Kesim için konteynere giren kurbanliklar en fazla 7 parça halinde gida posetleri içerisinde vatandaslara teslim edilecek. 

Mezbahalardan kesim için sira alimi basladi

Izmir Büyüksehir Belediyesi tarafindan isletilen Bergama, Kiraz, Menemen Türkelli, Tire ve Urla mezbahalarinda da kurban kesimi yapilacak. Bu ay hizmete alinacak ve son teknolojilerin kullanilacagi Menemen Türkelli ve Tire mezbahalarinda da bayramda yurttaslara hizmet verilecek. Kurulacak 10 kesim çadiri ise kesim için Ilçe Kurban Hizmetleri’ne devredilecek. 

Kesim ücretleri belli oldu

Il Kurban Hizmetleri Komisyonu’nun belirledigi kesim ücretleri Izmir Büyüksehir Belediyesi’ne ait mezbahalarda ve mobil kurban kesim ünitelerinde de uygulanacak. Büyükbas kurbani görevli kasaba kestirmek isteyenlerden bayramin birinci günü 600 lira, ikinci ve diger günlerde ise yigilmalari engellemek için indirimli olarak 400 lira, küçükbas hayvanlar için ise bayramin birinci günü 200 lira, diger günlerde 150 lira alinacak.

Kaçak hayvanlar için ekip kuruldu

Izmir genelindeki 11 metropol ilçede Izmir Büyüksehir Belediyesi, arife ve bayramin ilk 3 günü kesim sirasinda kaçan hayvanlarin yakalanmasi için ekipleri hazir bulunduruyor.  Ekiplere 293 35 61 ve 64 numarali telefonlardan erisilebilecek.

Saglik ve temizlik için önlemler alindi

Izmir Büyüksehir Belediyesi, Hasere Mücadele Ekipleri tarafindan baslatilan ilaçlama ve dezenfeksiyon çalismalarina hem kurban satis hem kurban kesim yerlerinde bayram süresince ve sonrasinda devam edecek. Hayvan satis, çadir ve atik toplama alanlarinda karasinek üremesini önlemek amaciyla ilaçlama ve toz kireç uygulamasi her gün yapilacak.

Kaçak kesimin cezasi 277 TL

Cadde, sokak, apartman araligi, park, otopark, yol ve otoyol kenarlari, spor ve çocuk oyun alanlari gibi yerlerde kurban kesimi yapilamayacak. Belirlenen yerler disinda kurban kesen veya kesilen kurban atiklarini sokaga ve kamuya ait alanlara birakanlara, Kabahatler Kanunu’nun 41/3. maddesi geregi islem yapilacak. Zabita ekipleri belirlenen alanlarin disindaki kesimler için 277 lira para cezasi uygulayacak. Izmir Büyüksehir Belediyesi Zabita Dairesi Baskanligi ekipleri, kent genelinde uygunsuz kurban kesimlerini önlemek için denetimlerini bayram boyunca sürdürecek. 

Il Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafindan, kent genelinde 281 kurban satis noktasi ve 347 kesim noktasi belirlemisti.

Zabita ekipleri görevde olacak

Ayrica bayram tatili boyunca sehir disina gidecek ve sehir disindan gelecek yurttaslarin magdur olmamasi için Izmir Sehirlerarasi Otobüs Terminali’nde tedbirler de alindi. Fahis fiyat artisi, yolcu otobüslerinin giris-çikisi ve sayilari denetleniyor. 

Arife günü ve Kurban Bayrami süresince yurttaslarin kabir ziyaretlerini rahat bir sekilde yapabilmeleri için de mezarlik içerisinde önlemler alindi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —