Izmir depreminde hayatini kaybedenler anildi

Izmir depreminde hayatini kaybedenler anildi

Geçtigimiz yil 30 Ekim tarihinde meydana gelen 6.9 büyüklügündeki Izmir depreminde hayatini kaybeden ikiz kardesler Sayra ve Çinar Alpgündüz ile depremde yasamini yitirenler için anma gecesi düzenlendi.

Geçtigimiz yil 30 Ekim tarihinde meydana gelen büyük Izmir depremin yildönümünde, hayatini kaybeden ikiz kardesler Sayra ve Çinar Alpgündüz ile depremde yitirdigimiz tüm vatandaslar için “Izmir Depremi Anma Gecesi” düzenlendi. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçeklestirilen anma gecesinde, deprem ve alinmasi gereken önlemler konusunda farkindalik yaratmak amaçlanirken yapilan törende yitirilen tüm canlar bir kez daha anildi. Sanatçi Iclal Aydin’in sunuculugunu üstlendigi geceye Urla Kaymakami Murtaza Dayanç, Bayrakli Belediye Baskani Serdar Sandal, AK Parti Izmir Il Kadin Kollari Baskani Dilek Yildiz Büyükdag, AK Parti Bornova Ilçe Baskani Veysel Güldogan da katildi. Ikiz kardesler Sayra ve Çinar’in annesi Tülin Batmaz, arkadaslari, sevenleri ile beraber çok sayida Izmirli vatandasin da yer aldigi anma gecesinde deprem günü yasanan acilar bir kez daha paylasildi. Hayatini kaybeden tüm vatandaslarin anildigi törende, geçen bir sene içerisinde alinan önlemler ve yapilan aksiyonlar ile dogal afetler, ani kayiplar ve yas sürecinin insan üzerindeki psikolojik etkileri de konusuldu. Anadolu Atesi’nin dans gösterileriyle duygusal anlar yasattigi programda, deprem temali resim ve fotograf sergisi, Sayra ve Çinar’in arkadaslari tarafindan hazirlanan dogal afet dogaçlama gösterisi, “Turkish Brass Ensemble Orkestrasi” esliginde mini koro ve ikizler için hazirlanan Oguz Kasap Resitali yer aldi. 


 

“Amacimiz farkindalik yaratarak birçok hayata dokunmak”

Sayra ve Çinar’in gidisinin üzerinden tam bir yil geçtigini ve onlari çok özlediklerini ifade eden anne Tülin Batmaz, “Bizim geriye kalip onlarin gidisinin bir nedeni olmali diye düsünüyoruz. Sayra ve Çinar’in hayat felsefeleri iyilik üzerine kuruluydu. Biz, geriye kalanlar olarak, 'Iyilik Ikizim' hareketiyle onlardan bize kalan iyiligi daha çok insana yaymaya ve birçok hayata dokunmaya çalistik, çalismaya da devam ediyoruz. Amacimiz meleklerimiz nezdinde farkindalik yaratarak, birçok hayata dokunmak. Onlarsiz bir hayata alismaya çalisirken en büyük dilegimiz; deprem konusunda gerekli önlemlerin alinarak, bizim yüregimizi daglayan bu aciyi baska hiçbir ailenin yasamamasi” diye konustu. 


Programda kisa bir konusma yapan Bayrakli Belediye Baskani Serdar Sandal da Riza Bey Apartmani’na gittigi anda kendini çaresiz hissettigini söyledi. Sandal, Tülin Batmaz’in yasananlardan sonra çocuklarinin anisini yasatmak ve toplumsal farkindaliga katki sundugunu ifade ederek kendisine tesekkür etti. 

 

Gecenin sonunda katilanlara ‘Iyilik Ikizim’ hareketini temsil eden anahtarlik, kalem, maske, kolonya ve afet kiti hediye edildi.