Izmir Diyanet-Sen 2 Nolu Baskani Nail Çelik, Dine ve dindarlara saldiri kabul edilemez

Izmir Diyanet-Sen 2 Nolu Baskani Nail Çelik; son günlerde sosyal medya üzerinden çesitli bahanelerle sürekli dini degerlere ve dindar insanlara saldiri dilinin arttigina dikkati çekerek "Sosyal medya, çesitli basin yayin kuruluslari ve bazi siyasileri

Yerel 28.07.2022 12:56:41 0
Izmir Diyanet-Sen 2 Nolu Baskani Nail Çelik, Dine ve dindarlara saldiri kabul edilemez

Izmir Diyanet-Sen 2 Nolu Baskani Nail Çelik; son günlerde sosyal medya üzerinden çesitli bahanelerle sürekli dini degerlere ve dindar insanlara saldiri dilinin arttigina dikkati çekerek “Sosyal medya, çesitli basin yayin kuruluslari ve bazi siyasilerin sürekli  dini degerlere ve dindar insanlara saldirmasi bizleri endiselendirmektedir.” Dedi.

“Türkiye 84 milyon vatandasimizin yasadigi genis bir cografyaya sahip çogunlugu Müslüman olmakla beraber çok kültürlü bir ülkedir.” Ifadelerine yer veren Çelik,  “Ülkemiz ayni zamanda ümmet cografyasinin da göz bebegidir. Tarih boyunca ülkemiz üzerinde bir çok oyun oynandigi gibi günümüzde de maalesef bu oyunlar bitmemistir. Bir süre önce dini degerlere aykiri davranislar özellikle sosyal medya üzerinden servis edilerek kaos ortami olusturulmaya çalisilirken son günlerde de çesitli bahanelerle dinimize, dini degerlere ve dindar insanlara karsi yogun bir saldiri dilinin kullanilmasinin tesadüf olmadigini düsünüyoruz. Güzel dinimize ve dini degerlerimize karsi saldiri dilini kullananlari iyi niyetten yoksun, ön yargili insanlar olarak niteliyoruz. 

Dini ve dindar insanlari  itibarsizlastirmayi bir yöntem olarak kullanmak hiçbir akil ve vicdan tarafindan kabul edilemez. Bu güzel ülke hepimizin. Küçük bahanelerle ülkemizde kaos çikarmak, bizleri birbirimize düsürmek isteyenlere kesinlikle firsat vermeyelim. Hepimiz nezaket dilini, kardeslik hukukunu koruyalim. Bu ülke gezi olaylarini gördü. 28 Subat’i, 15 Temmuz’u gördü.  Hepimize düsen akli selim ile hareket etmektir. Birligimizi beraberligimizi korumaktir. Bize kimse disardan bahar getirmez, demokrasi, özgürlük getirmez.” Açiklamasinda bulundu.

Çelik,“Türlü bahanelerle güzel dinimize, Diyanet Isleri Baskanligimiza, din görevlilerimize  ve dindar insanlarimiza yönelik karalama  ve itibarsizlastirma kampanyasini görüyor , yapilan saldirilar karsisinda dinimizin bize ögrettigi güzel üsluptan taviz vermeden ve haksizlik karsisinda susmadan dinimizi ve dini degerlerimizi savunmaya devam edecegimizin bilinmesini istiyoruz.” Seklinde konustu.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °