IZMIR FUARI'NDA NOSTALJIK BASLANGIÇ

IZMIR FUARI

Zeki Müren ve Baris Manço Izmirlileri karsiladi

Izmir Enternasyonal Fuari’nin heyecani 7’den 70’e tüm kenti sardi. 90’inci yasinda gelenegi gelecek ile bulusturan fuar, ziyaretçilerine umut ve cosku dolu günler yasatmaya kaldigi yerden devam ediyor. 

90 yildir Türkiye’nin gelecegine yön veren fuar, “90 Yildir Birlikte Kutluyoruz”, “Gelecegi Izmir’de Birlikte Kuruyoruz” sloganlari ile 3 Eylül Cuma günü kapilarini açti. Behçet Uz’un mirasi Kültürpark, 10 gün boyunca sanatin, teknolojinin, ticaretin, sporun ve kültürel degerlerin merkezi olacak. 

Bir fuarin ötesine geçerek dünyanin tarihsel ve ekonomik hafizasini içinde barindiran, Türkiye’nin ise en degerli kültürel miraslarindan biri olan Izmir Enternasyonal Fuari, 90’inci kez kapilarini açti. Türkiye Cumhuriyeti’nin asirlik çinari olan fuar, tüm degerlerini bu yil yeni nesle aktarmayi hedefliyor. Gelenegi gelecek ile bulusturan fuar, 7’den 70’e herkese kucak açiyor.

Izmir Büyüksehir Belediyesi ev sahipliginde Folkart ana sponsorlugu Migros etkinlik sponsorlugunda düzenlenen fuar, 12 Eylül tarihine kadar teknoloji, ticaret, kültür, sanat ve eglencenin her yas grubuna hitap eden etkinlikleriyle Izmirlileri karsilayacak. 

Dev hologram geçmise götürdü

Açilis töreni ardindan, fuar ziyaretçilerine özel ve görkemli bir gösteri eslik etti. Izmir Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Dairesi Baskanligi tarafindan bir itfaiye aracinin su püskürtmesi ile olusan su perdesinde hologram gösterisi gerçeklesti. Hologramda, geçmis yillara ait fuar görüntüleri ve fuara katilan sanatçilarin yer aldigi videolar gösterildi. Gölet üzerinde büyük bir alana yansitilan görüntüler, ziyaretçilere duygu dolu anlar yasatti. 

Zeki Müren ve Baris Manço Izmirlileri karsiladi

Hologram gösterisinin ilk konugu Zeki Müren oldu. Türkiye’nin Sanat Günesi Izmirlileri, unutulmaz repligi “Canim Ege’me Saygimla Geldim” sözleri ile karsiladi. Türkiye’nin en önemli sanatçilarindan biri olan Zeki Müren, ülkenin kültürel mirasi Izmir Enternasyonal Fuari’ndan ziyaretçileri selamladi. Unutulmaz sanatçi, “Ah Bu Sarkilarin Gözü Kör Olsun” isimli sarkisini fuar ziyaretçileri için seslendirdi. Hologram gösterisinin ikinci konugu ise, çocuklarin “Baris Agabey”i, Baris Manço oldu. “Söyle Zalim Sultan” isimli parçasini seslendiren Manço, herkes için ölümsüz oldugunu bir kez daha kanitladi. Fuar ziyaretçilerine gerçege yakin bir deneyim yasatan hologram gösterisi, ziyaretçilerine unutulmaz anlar yasatti. Gecenin kapanisi ise, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün görüntüleri ve ulusal marslar esliginde yapildi. Izmirliler, sahip olduklari kültürel mirasi, büyük bir cosku ile andi.