IZMIR HAFTAYI YAGISLI GEÇIRECEK

Meteoroloji genel Müdürlügü'nün tahminlerine göre yurt genelinde mevsim normalleri altinda seyretmekte olan hava sicakliklarinin artmasi bekleniyor.

Yerel 31.01.2022 10:47:51 0
IZMIR HAFTAYI YAGISLI GEÇIRECEK

Meteoroloji Genel Müdürlügü tarafindan yapilan son degerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçali ve çok bulutlu, Akdeniz, (Ankara ve Eskisehir hariç) Iç Anadolu, Orta Karadeniz, Dogu ve Güneydogu Anadolu'nun batisi ile Giresun, Trabzon, Erzurum, Bingöl, Mus, Bitlis ve Diyarbakir çevrelerinin yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin; kiyi kesimlerde yagmur ve saganak, Antalya çevrelerinde yer yer gök gürültülü saganak, diger yerlerde karla karisik yagmur ve kar seklinde görülmesi, Antalya'nin dogu kesimleri, Dogu Akdeniz, Yozgat, Sivas, Kayseri, Aksaray, Nevsehir, Kirsehir ve Tokat çevrelerinde yer yer kuvvetli ve yogun kar seklinde olmasi bekleniyor. Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Dogu Anadolu'nun kuzey ve dogusunda yüksek kar örtüsüne sahip egimli bölgelerde çig riski bulunmaktadir. Ülke genelinde buzlanma ve don olayi ile birlikte yer yer pus ve sis görülecegi tahmin ediliyor.

Mevsim normalleri altinda seyretmekte olan hava sicakliklarinin artmaya devam etmesi bekleniyor.


KUVVETLI YAGIS UYARISI

Yapilan son degerlendirmelere göre; Antalya'nin dogusunda halen devam eden yagislarin etkisini artirarak, kiyisinda kuvvetli saganak (30-60 kg/m2), iç kesimlerinde 1000 metre üzeri rakimli yerlerde yer yer yogun kar seklinde olmasi; (Pazartesi) sabah ilk saatlerden itibaren Dogu Akdeniz'de görülecek olan yagislarin, Adana, Osmaniye, Kahramanmaras ve Adiyaman çevreleri ile Hatay'in kiyi kesimlerinde kuvvetli yagmur ve saganak, rakimi 600 metre üzeri yerlerde yer yer yogun olmak üzere kuvvetli karla karisik yagmur ve kar seklinde olmasi; Iç Anadolu'nun dogusu ile Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde görülecek olan kar yagislarinin, Aksaray, Nevsehir, Kirsehir, Kayseri, Sivas, Yozgat ve Tokat çevrelerinde kuvvetli (10-20 cm) ve yer yer yogun (20 cm üzeri) olmasi beklendiginden basta buzlanma ve don olayina bagli ulasimda aksamlar ile tipi seklinde yagis, sel, su baskini gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi gerekmektedir.

KUVVETLI RÜZGAR UYARISI

Rüzgarin Orta ve Dogu Karadeniz’in iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli, yer yer kisa süreli firtina (40-70 km/sa) seklinde esmesi beklendiginden yasanabilecek olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi gerekmektedir.

IZMIR HAVA DURUMU

Izmir'de yagisli hava etkisini göstermeye tekrar baslayacak. Meteoroloji genel Müdürlügü'nün yaptigi tahminlere göre Izmir'de yagislar Sali günü baslayacak. 5 günlük hava raporunda yagisin olmadigi günler Pazartesi ve Cuma olarak görünüyor. Izmir'de hava sicakliklari ise Pazartesi (bugün) termometreler 12'yi, Sali günü 13'ü, Çarsamba günü 12'yi, Persembe günü 10'u, Cuma günü ise 5'i gösterecek. 




Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °