IZMIR IL EGITIM MÜDÜRLÜGÜNDE 'AILE OKULU PROJESI' BASLIYOR

IZMIR IL EGITIM MÜDÜRLÜGÜNDE

Izmir Il Milli Egitim Müdürlügü, Milli Egitim Bakanliginin Hayat Boyu Ögrenme Genel Müdürlügünce yürütülen ‘Aile Okulu Projesi' kapsaminda egitimlerine basliyor.

 Milli Egitim bakanligi tarafinda baslatilan 'Aile Okulu Projesi' ile ebeveynlere aile içi iliskiler, ev yönetimi ve çocuklarinin davranis yönetimlerine rehberlik edilmesi amaçlaniyor. 

‘Aile Okulu Projesi’ egitici egitimlerine katilan ögretmenlerin, Izmir’deki ögretmenlere egitici egitimleri vermesi ve devaminda hem egitici egitimi veren hem de bu egitimi alan ögretmenlerin halk egitimi merkezleri araciligiyla ögrenci velilerine yönelik egitimler vermesi planlaniyor.

‘Aile Okulu Projesi’ kapsaminda Rehberlik, Felsefe, Psikoloji, Sosyal Bilgiler, Türkçe, Türk Dili ve Edebiyati, Cografya, Çocuk Gelisimi ve Egitimi, Okul Öncesi, Sinif Ögretmeni, Aile ve Tüketici Hizmetleri, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi branslarindan ögretmenlere ‘Aile Okulu Egitici Egitimi’ düzenlendi ve Izmir’den 49 ögretmen bu egitime katildi. Bu ögretmenler Izmir’de bulunan 30 Ilçe Halk Egitimi Merkezi araciligiyla Izmir’deki ögretmenlere egitici egitimi ve gelen talepler dogrultusunda ögrenci velilerine yönelik aile egitimleri verecek.