Tarih: 06.12.2021 15:08

Izmir Il Milli Egitim Müdürlügü Velilerle Is Birligine Devam Ediyor

Facebook Twitter Linked-in

Izmir Il Milli Egitim Müdürlügü gelisen ve degisen dünyaya uyum saglayan bireylerin yetismesinde ailenin büyük rolü oldugu düsüncesinden yola çikarak baslattigi ‘Izmir Veli Akademileri’ çalismalarina devam ediyor.

Günümüz çocuklarinin ebeveynlerinin çocukluklarindan farkli bir dönemde yasamasi, istek ve gereksinimlerinin farkli olmasina yol açmaktadir. Bu durum ebeveynlerin kendini gelistirmesini, yenilemesini, çocuklarini daha iyi taniyip onlarla güçlü bir iletisim kurmalarini gerektirmektedir. Bu ihtiyaçlardan yola çikilarak planlanan ‘Izmir Veli Akademileri’ ebeveynler tarafindan büyük ilgi görüyor.

Farkli kurum, kurulus ve kisilerle is birligi saglanarak yapilan gönüllülük esasli çalismalarin sonunda egitimi tamamlayan veliler sertifika aliyor. Bu egitimler Covid-19 salgini nedeniyle alinmasi gereken tüm önlem ve tedbirlere uyulmak kaydiyla yüz yüze ya da ilgili platformlar üzerinden uzaktan egitim seklinde gerçeklestiriliyor.


AKADEMIDE 27 FARKLI KONU BASLIGI ELE ALINIYOR

27 farkli içerikle devam eden akademinin konu basliklari arasinda; gelisim dönemleri açisindan anne-baba-çocuk iliskilerinin ele alindigi ‘çocuk-ebeveyn iliskisinde saglikli sinirlar’ ve çocuklarda görülen davranis problemlerinin degerlendirildigi ‘ebeveyn tutumlari ve çocuklarda davranis yönetimi’ bulunuyor.

Çocugun çevre bilinci kazanmasi ile çevre temizliginin içsellestirilmesinde ailenin öneminin degerlendirildigi, ‘çevre bilinci konusunda duyarli çocuklar yetistirmek’, sagliksiz beslenmenin yol açtigi hastaliklarin gündeme getirildigi’ dogru beslenme bilinci asilanmasinda ailenin rolü, gibi daha birçok dikkat çekici konunun ele alindigi ‘Izmir Veli Akademileri’nde özel gereksinimli çocuklara yönelik konular da ele aliniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —