IZMIR IL MÜDÜRÜ MUSTAFA ÖZEN ''IKLIM DEGISIKLIGI ILE MÜCADELEDE MODERN YÖNTEMLER KULLANMALIYIZ''

Iklim degisikligi ve tarima etkilerini degerlendirmek için Birlesmis Milletler Gida ve Tarim örgütü(FAO) tarafindan uygulanan proje kapsaminda Izmir Il Tarim Müdürlügü'nde düzenlenen toplantiya Il Müdürlügü yöneticileri, üreticiler ve uzman konuk ola

Çevre 22.10.2021 17:28:04 0
IZMIR IL  MÜDÜRÜ MUSTAFA ÖZEN

Toplantinin açilis  konusmasini yapan Izmir Il Tarim ve Orman Müdürü Mustafa Özen, iklim degisikliginden en çok etkilenen sektörün tarim oldugunu hatirlatti ve bu konuda önlemlerin vakit kaybetmeden alinmasi gerektigini söyledi. Tarimsal faaliyetler ve su kullanimi konusunda geleneksel sulama yöntemler yerine modern sistemlerin tercih edilmesini gerektigini belirtti.

Üreticilerimizin Duyarli Olmasi Gerekiyor

 Modern sulama yöntemlerine yönelme konusunda kurum ve kuruluslarinin çiftçinin yaninda oldugunu belirten Özen, ’’Kurum ve kuruluslar bu süreci çok iyi yönetse bile, basarili olmak için üreticilerimizin bu konuya sahip çikmalari ve duyarli yaklasmalari gerekiyor. Iklim degisikligi sürecinin olumsuz etkilerinden en az sekilde etkilenmemiz için bu sart.” Dedi.



Toplantida katilimcilara iklim degisikliginin dünyada ve Türkiye’deki etkilerinden bahseden Bogaziçi Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Murat Türkes, iklim degisikligi krizinden en çok etkilenen ülkelerden birinin Türkiye olacagini belirterek “1980 lerin basindan bu yana afetlerin artmasi ve hava sicakliklarinin yükselmesi bize önemli sorunlarin gelecegini isaret ediyor. Türkiye Suptropik iklimden tropik iklime geçis yapiyor. Her alanda ciddi bir risk yönetimi sart” diye konustu.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °