IZMIR IS DÜNYASINDAN ASI TESEKKÜRÜ

Saglik Bakani Fahrettin Koca'nin SGK'ya bagli çalisanlara asi randevularinin açilmasi ve organize sanayi bölgelerinde de mobil asilama birimlerinin kurulacagi açiklamasi is dünyasi tarafindan memnuniyetle karsilandi.

Gündem 16.06.2021 20:42:26 0
IZMIR IS DÜNYASINDAN ASI TESEKKÜRÜ

Izmir is dünyasi temsilcileri de tüm çalisanlari asiya davet etti. IZTO Baskani Mahmut Özgener asinin Kovid-19’la mücadelede en önemli deger oldugunu belirtirken; EBSO Baskani Ender Yorgancilar “Hükümetimizin bu karari bizleri rahatlatti. Simdi görev bize düsüyor. Tüm çalisanlarimizi asi olmaya davet ediyorum” dedi. 

Saglik Bakani Fahrettin Koca’nin tüm çalisanlarin asilama takvimine eklenmesi açiklamasinin ardindan asilama sayisi günlük 1 milyonu asti. Pandemi sürecinde önemli sikinti yasayan üretim, satis ve hizmet sektöründe karar sevinçle karsilanirken, asilama konusunda bir sikinti yasanmamasi için Izmir Is dünyasi temsilcileri üzerlerine düsen bir görev varsa yapmaya hazir olduklarini bildirdi. 

Pandemide zorlu bir sürecin geride birakildigini belirten Izmir Ticaret Odasi(IZTO) Yönetim Kurulu Baskani Mahmut Özgener  “Asi, Kovid-19’la mücadelede elimizdeki en önemli deger. Yesil pasaport sahibi 10 binin üzerindeki ihracatçimizin yanisira, hizmet, lojistik ve gida sektöründe faaliyet gösteren üyelerimiz ve çalisanlarinin, ayrica sektör ayrimi olmaksizin SGK’ya bagli tüm çalisanlarin asilanmasindan memnuniyet duyuyoruz. Özellikle üretim sektöründe, sanayide yerinde asi uygulamasinin hayata geçirilmesi bu zorlu süreçte kesintisiz üretime devam eden sanayicilerimize büyük moral oldu. Bu yeni uygulama nedeniyle  Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan'a ve Saglik Bakanimiz Sayin Fahrettin Koca'ya, ayrica bu kararin uygulanmasini hizla hayata geçiren Izmir Valimiz Sayin Yavuz Selim Kösger'e ve Il Saglik Müdürümüz Sayin Mehmet Burak Öztop’a desteklerinden dolayi tesekkür ediyorum. Tüm çalisanlari ve sirasi gelen tüm vatandaslarimizin asilarini bir an önce olmasi için hassasiyet göstermesini diliyorum. 

Pandemi sürecinin en az hasarla atlatilmasi ve ekonominin çarklarinin islemesi adina önemli bir görev üstlenen çalisan kesimin asilama takvimine alinmasinin önemli bir karar oldugunu belirten Ege Bölgesi Sanayi Odasi(EBSO) Yönetim Kurulu Baskani Ender Yorgancilar da “ Basta Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan, Hükümetimiz, Saglik Bakanimiz Sayin Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu’na tesekkürlerimizi sunuyorum. Izmir’de de Valimiz Sayin Yavuz Selim Kösger ve il saglik müdürlügü ekiplerimiz zaman kaybetmeden asi taleplerine yanit vermek için hemen aksiyon aldilar. Simdi organize sanayi bölgeleri ve serbest bölgelerde mobil asilama birimlerinin kurulacak olmasi konusunda da bizler üzerimize düsen ne varsa yapmaya haziriz. Sanayicilerimiz üretimin sekteye ugramamasi için gerçek anlamda tasin altina elini koydu. Pandemi sürecinde en agir yükü üstlenen kesimlerden biri oldu. Ayrica ülkemize giren asi sayisi fazlalastikça, hastaligin yayilma hizi azalacak. Umarim bütün ülke bir an önce asilanir ve bu hastalik için tedbirlerimizi genis bir sekilde almis oluruz. Tüm çalisanlarimizi asi olmaya davet ediyorum” dedi.





Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °