Izmir Itfaiyesi 9 günde binden fazla olaya müdahale etti

Izmir'in ates savasçilari 9 günlük bayram tatili süresince basta orman yanginlari olmak üzere çok sayida olaya müdahale etti.

Çevre 18.07.2022 16:12:57 0
Izmir Itfaiyesi 9 günde binden fazla olaya müdahale etti

Izmir’in ates savasçilari 9 günlük bayram tatili süresince basta orman yanginlari olmak üzere çok sayida olaya müdahale etti. Itfaiyesi 9-18 Temmuz tarihleri arasinda 1.006 olaya müdahale etti. 20’si orman olmak üzere 726 yangini büyümeden söndürdü. Çikan orman yanginlarinda yaklasik 120 hektarlik alanin zarar gördügü tahmin ediliyor.


7 gün 24 saat görev basindaki Izmir Itfaiye Dairesi Baskanligi ekipleri, 9-18 Temmuz tarihleri arasindaki 9 günlük Kurban Bayrami tatili süresince 1.006 olaya müdahale etti. Sicaklarin artmasi ve rüzgarin da etkisiyle çok sayida orman yangini çikti. Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer de Urla-Alaçati arasi, Çesme Ovacik ve Kisikköy’de çikan yanginlarda olay yerine giderek Itfaiye ekiplerine moral destegi verdi.

112 Çagri Merkezi’ne gelen ihbarlar dogrultusunda 20’si orman yangini olmak üzere 1.006 olaya müdahale ettiklerini belirten Itfaiye Dairesi Baskani Ismail Derse, “89’u ev-isyeri-araç yangini, 617’si ot-çöp-diger yangin olmak üzere toplam 726 yangin olayina müdahale edildi. 142 hayvan kurtarma, 138 insan kurtarma olmak üzere 280 adet de kurtarma islemi yapildi. Trafik kazalarinda 45 yarali vatandasimiza AKS ekiplerimizde görevli paramedik personelimiz tarafindan kurtarma ve ilk yardim islemleri yapildi” dedi.


Orman yanginlari kuru otlarin tutusmasi sonucu ortaya çikiyor

Izmir Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Dairesi Baskanligi'nin yani sira Orman Genel Müdürlügü ekipleri ile orman gönüllülerinin çalismalari sonrasinda özellikle Çesme’de meydana gelen orman yanginda büyük bir felaketin önüne geçildiginin altini önemle çizen Ismail Derse, “Yanginin Özpamir Sitesi, Saglik Sitesi ve Set-tur sitelerindeki yerlesim yerlerine sirayet etmesi Izmir Itfaiyesi’nin müdahalesi sayesinde son anda önlendi. Bergama’da Sogancik Köyü yakinlarindaki otluk alanda baslayan yanginda bir Süt Isleme Tesisi’ndeki hayvanlarin büyük bir kismi kurtarilirken 40’a yakin buzagi telef oldu ve tesiste maddi hasar olustu. 17 Temmuz Pazar günü ise Menderes ve Gümüldür’de çikan orman yanginlari Orman Genel Müdürlügü ekipleri ile koordineli olarak yürütülen çalismalar sonucu söndürüldü. Ormana bitisik bulunan isyeri ve depolarda ise maddi zararlar olustu. Orman yanginlari özellikle yol kenarinda bulunan kuru otlarin tutusmasi sonucu çikiyor. Çesme yangininin ise yol kenarinda bulunan tesiste tadilat çalismasi yapan isçilerin is makinelerinden çikan kivilcimla basladigi, çikan orman yanginlarinda yaklasik 120 hektarlik alanin zarar gördügü varsayilmakta” seklinde konustu.


Her zamankinden hassas davranmamiz gerek

Itfaiye Dairesi Baskanligi olarak 7 gün 24 saat Izmirlilerin yaninda olduklarini hatirlatan Derse, “Hemserilerimizden özellikle yaz aylarinda çevrelerinde bulunan kuru otlar, orman alanlari gibi yerlerde her zamankinden daha hassas davranilmasi ve olasi bir aksi durumla karsilasilmasi halinde vakit kaybetmeden 112 Acil Çagri Merkezine ihbarda bulunmalarini rica ediyoruz. Trafikte geçis üstünlügüne sahip araçlara yol vermeleri, kendi can güvenliklerini koruyarak yanginin büyümesine karsi önlem almalari konusunda hassas olmalarini istiyoruz” diye konustu. 


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °