IZMIR KAR YAGISINA HAZIR

IZMIR KAR YAGISINA HAZIR

Izmir Büyüksehir Belediyesi, bugün aksam saatlerinde etkili olacak saganak yagis ve kentin yüksek bölgelerinde beklenen kar yagisi nedeniyle olusabilecek olumsuz durumlara karsi önlemler aldi.

Meteoroloji Genel Müdürlügü 2. Bölge Müdürlügü’nün bu aksam saatlerinden itibaren beklenen saganak yagis ve Bergama, Ödemis, Kiraz, Kemalpasa, Bornova’nin yüksek kesimlerinde etkili olacak kar yagisi uyarisi üzerine Izmir Büyüksehir Belediyesi de tüm birimleriyle teyakkuza geçti.

Kiraz ve Kemalpasa’nin yüksek köylerinde kapanan yollari açan Fen Isleri Dairesi Baskanligi ekipleri, ihtiyaç olan bölgelerde çalismalara ara vermeden devam edecek. Yaya ve araçlarin yol güvenliginin saglanmasi, ulasim yollarinin sürekli açik tutulabilmesi amaci ile Izmir Büyüksehir Belediyesi Fen Isleri Dairesi Baskanligi, cumartesi günü ögleden sonra beklenen kar yagisi ve buzlanma riskine karsi 24 saat hizmet esasina göre çalisacak. Ekipler, Izmir genelinde kar ve buzlanma riski ile mücadele kapsaminda; 10 kar küreme ve tuzlama araci, 22 adet greyder, 38 traktör kepçe, 7 loder, 9 mini loder, 57 kamyon,  45 hizmet araci,  4 nakil tiri, 2 çekici kamyon ve 480 personelle sehrin farkli noktalarinda hazir bekleyecek.


IZSU'DAN UYARI

IZSU Genel Müdürlügü de hem merkezde hem de ilçelerde su, dere taskinlarina karsi yaklasik 500 is makinasi, 900 personelle kent genelinde görev yapacak. Alt geçitlerde su birikmelerine karsi pompalar hazir durumda olacak.

IZSU sayaç donmalarina karsi vatandaslara bilgilendirme mesaji gönderdi. IZSU tarafindan gönderilen bilgilendirme mesajinda su ifadelere yer verildi:  "Sayin abonemiz; Izmir genelinde etkili olan soguk hava dalgasi sebebiyle su sayaçlariniz donma tehlikesiyle karsi karsiya kalabilir. Su sayaçlariniz açikta ise kesinlikle muhafaza altina alinmali ve etrafi hava geçirmeyen izolasyon malzemeleri ile korunmalidir."


Beklenen saganak yagis ve kar yagisi dolayisiyla olusabilecek olumsuzluklara karsi Itfaiye Daire Baskanligi, 30 ilçede 57 itfaiye istasyonu, 360 personel (bir vardiyada) ve 255 araçla görev yapacak. 

ARAMA KURTARMA EKIPLERI DE GÖREVDE OLACAK

Ayrica 21, 22 ve 23 Ocak tarihlerinde Ödemis Bozdag, Kemalpasa, Kiraz gibi ilçelerde meydana gelmesi beklenen kar yagisi nedeniyle de Itfaiye Dairesi Baskanligi gerekli önlemleri aldi. Ödemis’te ve Kemalpasa bölgesi Spil Dagi’nda “Dagda Arama Kurtarma” ekipleri görev alacak. Ekipler Ödemis Bozdag bölgesinde yogun kar yagisi nedeniyle dagda mahsur kalma, buzlanmaya bagli olasi trafik kazasi gibi olaylara müdahale edecek. Bu bölgede Itfaiye Dairesi Baskanligi’nin tam donanimli kurtarma araci da görev yapacak.

Izmir Büyüksehir Belediyesi Zabita Dairesi Baskanligi’nin yaklasik 200 personeli de yasanabilecek olumsuzluklarda vatandaslara yardimci olabilmek için görev yapacak.

Yurttaslar acil taleplerini, Hemsehri Iletisim Merkezi'nin (HIM) 444 40 35 nolu telefonu veya @izmirhim twitter hesabindan 24 saat iletebilecek.