Tarih: 23.02.2022 17:44

IZMIR KENT KONSEYLERI ÇIGLI'DE BULUSTU

Facebook Twitter Linked-in

Izmir, Aliaga, Menemen, Çigli, Karsiyaka, Bayrakli, Konak, Karabaglar, Narlidere, Güzelbahçe, Urla, Selçuk, Foça, Menderes ve Gaziemir Kent Konseyi Baskanlari ile Genel Sekreterlerinin katilimiyla Çigli Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçeklestirilen toplanti, IKKB Dönem Sözcüsü Ibrahim Incesu ve Çigli Belediye Baskani Utku Gümrükçü’nün açilis konusmasiyla basladi. Açilis konusmalarinin ardindan Çigli Belediyesi’nin katilimci demokrasi perspektifiyle hayata geçirdigi hizmet ve projelerin yer aldigi tanitim filminin gösterimi yapildi. Toplanti; Askida Imece/Ekmek Projesi, Dirençli Kentler, Taktiksel Sehircilik, Pati Dostu Kentler, Hayvan Haklari Çalismalari ve Izmir’in kuzeyindeki kirlilik nedeniyle Foça, Menemen, Çigli, Karsiyaka ve Urla ilçelerinin yasadigi sorun ve çözüm önerileri konu basliklarindan olusan gündem maddelerinin görüsülmesiyle devam etti. Aralarinda akademisyen ve bürokratlarin da yer aldigi alaninda uzman kisiler, gündem maddeleriyle ilgili çözüm önerileri içeren sunumlar yapti. Genel kurul görüsmeleri Izmir Kent Konseyleri Birligi’nin, Baskan Utku Gümrükçü’ye plaket takdimi ile sona erdi.

IBRAHIM INCESU: "YENI SEYLER SÖYLEMELIYIZ"

Toplantinin açilis konusmasini yapan IKKB Dönem Sözcüsü Ibrahim Incesu, "Ülke olarak zorlu bir süreçten geçiyoruz. Yanlis ekonomi politikalari sonucunda hayatin her alaninda ciddi bir geçim pahaliligiyla karsi karsiya kalmis durumdayiz. Yerel sorunlarimizin yani sira küresel isinma ve hizli iklim degisiklikleri de hayatimizi her geçen gün daha fazla etkilemeye basladi. Yasanan bu gelismelerden en fazla kentlerimiz etkileniyor. Kent Konseyleri olarak, bu sorunlara çözüm üretme noktasinda ciddi sorumluluklarimiz bulunuyor. Yerel yönetimlerle her türlü is birligine haziriz. Artik hep birlikte yeni seyler söyleme zamani geldi. Fikirleri ve görüsleriyle toplantimiza deger katan herkese bit kez daha tesekkür ediyorum" diye konustu.


BASKAN GÜMRÜKÇÜ: "KENT KONSEYLERI BIZLER IÇIN BIR SANS"

Kent Konseyleri temsilcilerini Çigli'de agirlamaktan mutluluk duydugunu ifade eden Baskan Utku Gümrükçü, "Çigli'de ilk kez bir Kent Konseyleri Genel Kurul toplantisina ev sahipligi yaptik. Bundan dolayi mutluyuz. Kent Konseyleri, yurttaslarimizin demokratik taleplerini belediyeye iletmesini saglayan bir köprü görevi görmektedir. Ayni zamanda belediyelerin de hizmet ve projelerini halka anlatmasi noktasinda araci rol üstlenmektedir. Kent nüfusumuzun 4 milyonu asmasiyla birlikte hayatin farkli alanlarinda sorunlar meydana geldi. Kent Konseyleri çatisi altinda kurulan bu örgütlü birlikteligin Izmir'in sorunlarini çözme noktasinda belediye baskanlarina avantaj saglayacagini düsünüyorum. Kent konseylerimizle birlikte, halkimizi da bu sürece dahil ederek Çiglimizi ve Izmir’imizi çok daha yasanabilir kilmak için çalismaya devam edecegiz" ifadeleriyle konusmasini tamamladi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —