Izmir Körfez Festivali basladi

Izmir Büyüksehir Belediyesi tarafindan besincisi düzenlenen Izmir Körfez Festivali, Baskan Tunç Soyer'in de katildigi kortejle basladi. Soyer, Körfez'i çok daha canli hale getirmek için çalistiklarini ve bu hedefe her gün daha çok yaklastiklarini

Kültür Sanat 2.07.2022 13:22:43 0
Izmir Körfez Festivali basladi

Izmir Büyüksehir Belediyesi tarafindan besincisi düzenlenen Izmir Körfez Festivali, Baskan Tunç Soyer’in de katildigi kortejle basladi. Soyer, Körfez’i çok daha canli hale getirmek için çalistiklarini ve bu hedefe her gün daha çok yaklastiklarini söyledi.

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer’in “spor kenti Izmir” vizyonu dogrultusunda 1-3 Temmuz tarihleri arasinda besincisi düzenlenen Izmir Körfez Festivali bugün basladi. “Izmir’in kalbi Körfez’de atar” yazili pankartin arkasinda toplanan Izmirliler Konak Pier’den Gündogdu Meydani’na kadar yürüyerek festivalin baslangicini müjdeledi. Korteje Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, Deniz Ticaret Odasi Izmir Subesi Baskani Yusuf Öztürk, Izmir Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Baris Karci, Izmir Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Ertugrul Tugay ve çok sayida yurttas katildi.


Halat çekme yarismasina katildi

Gündogdu Meydani’nda katilimcilara seslenen Baskan Tunç Soyer, Körfez’i rengarenk, civil civil, çok daha canli hale getirmek için çalistiklarini belirterek “Her gün o hedefe daha çok yaklasiyoruz. Ve bir gün çok daha renkli, çok daha hareketli görecegiz Körfez’i. O günlerin hazirligi, o günlerin heyecani içerisindeyiz” dedi. Gündogdu Meydani’na kurulan, deniz ve stantlarini dolasan Baskan Soyer, gençlerin istegini kirmayarak halat çekme yarisina katildi. Festival kapsaminda Gündogdu Meydani’nda Patika Rebetiko grubu ile Ozbi sahne aldi.


“Izmir Körfezi’nde hayat var”

Baskan Soyer,  Vasif Çinar Meydani’ndaki “Izmir Körfezi’nde Hayat Var” adli su alti fotograf sergisini de ziyaret etti. IZSU Genel Müdürlügü, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskanligi Körfez Sube Müdürlügü tarafindan yapilan, Murat Kaptan'in görüntüleme direktörü oldugu sergi, Izmir Körfezi biyolojik çesitlilik arastirma ve görüntüleme dalislarinda çekilen fotograflardan olusuyor. Sergi 1 Agustos tarihine kadar ziyaret edilebilecek.


Karton tekneler yaristi

Baskan Soyer, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayrami kapsaminda, Türk Mühendis ve Mimar Odalari Birligi’ne (TMMOB) bagli meslek odalari tarafindan bu yil 14’üncüsü düzenlenen “Kartondan Tekneler” yarismasini da izledi. Konak Pier iskelesi yaninda düzenlenen yarismayi, Orman Mühendisleri Odasi Izmir Subesi’nin hazirladigi karton tekne kazandi. Baskan Soyer de yarismaya katilan takimlarin heyecanina ortak oldu.


Izmir Marina ve Konak Pier’de su sporlari

Yarin Izmir Marina’da 10.00-16.00 saatleri arasinda optimist yarislari, yüzme havuzu etkinlikleri ve es tekne antrenman yarislari, Konak Pier’de 10.00-16.00 saatleri arasinda kano yarislari, IOM sinifi radyo kontrollü tekne etkinligi ve Stand Up-Paddle yapilacak. 3 Temmuz’da Izmir Marina’da 10.00-15.00 saatleri arisinda optimist yarislari, yüzme havuzu etkinlikleri ve es tekne antrenman yarislari sürecek.

Yarin ayni zamanda Göztepe Iskelesi önündeki Kadifekale Yüzer Tesis üzerinde “Derinliklere Yolculuk” filmi gösterilecek. Saat 21.00’de ise Üçkuyular Iskelesi’nden Tarihi Bergama Vapuru ile mehtap turu düzenlenecek.

Izmir Büyüksehir Belediyesi’nin ev sahipligindeki Izmir Körfez Festivali Deniz Ticaret Odasi, Türkiye Yelken Federasyonu, Ege Açik Deniz Yat Kulübü (EAYK), IZDENIZ, IZFAS, IZDOGA ve Grand Plaza destegiyle düzenleniyor


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °