IZMIR VALILIGI BASIN AÇIKLAMASI

IZMIR VALILIGI BASIN AÇIKLAMASI

HARMANDALI GERI GÖNDERME MERKEZINDE YASANAN VE MEDYADA YER ALAN OLAYLARA ILISKIN, IZMIR VALILIGI TARAFINDAN BASIN AÇIKLAMASI YAPILMISTIR.

                                                                         T.C.

                                                                 IZMIR VALILIGI

                         BASIN VE HALKLA ILISKILER MÜDÜRLÜGÜ BASIN AÇIKLAMASI

Izmir Valiligi - BHIM / 11.05.2021 tarihinde Harmandali Geri Gönderme Merkezinde yasanan ve medyada yer alan haberlere iliskin olarak asagidaki açiklamanin yapilmasi zarureti dogmustur.

10.04.2021 tarihinde kamu düzenine tehdit olusturma (Alkol ve uyusturucu madde etkisi altindayken araç kullanma) nedeniyle islem gören Suriyeli M. S. isimli yabanci ile kamu düzenine tehdit olusturma (Baskasina ait kimlik bilgilerinin kullanilmasi) nedeniyle islem gören Suriyeli V. E. isimli yabancilar odalarina girmeyi reddetmis ve görevli personele mukavemet göstermislerdir.

Söz konusu ikinci yabanci, katta bulunan diger odalarin kapilarini açarak odalardaki yabancilari kiskirtmaya çalismistir.

Olayi baslatan ve Filistin uyruklu oldugunu iddia eden, kayitlarimiza Suriye uyruklu olarak geçen V.E. isimli yabanci; koridorda bulunan yangin tüpünü etrafa sikmis, kamera ve oda kapilarini kirarak, kamu malina zarar vermistir. 

Olayin yasandigi esnada koridorda bulunan tüm yabancilarin odalarina geçirilmesini saglamak amaciyla olaya yasal çerçevede müdahale edilerek durum kontrol altina alinmistir.

Ayrica haberlerde yer alan sinir disi etme karari ise 6458 sayili kanunun 54. maddesini ihlal eden tüm yabancilar için alinan bir idari karar olup yabancilara da kendi dillerinde teblig edilmektedir.

Kamuoyuna sunulur.