IZMIR VALILIGI BASIN VE HALKLA ILISKILER MÜDÜRLÜGÜ BASIN BÜLTENI

IZMIR VALILIGI BASIN VE HALKLA ILISKILER MÜDÜRLÜGÜ BASIN BÜLTENI

IZMIR VALILIGI 1 MART ITIBARIYLE ILDE UYGULANACAK TEDBIRLERI BASIN AÇIKLAMASIYLA KAMUOYUNA BILDIRDI.

Yapilan basin açiklamasinda,

"Koronavirüs salginiyla mücadele kapsaminda 1 Mart sonrasinda yeni bir sürece girilecegi ve bu süreçte salginin seyrinin il bazli takibinin yapilarak uygulanacak tedbirlerin de buna göre belirlenecegi kamuoyunun malumudur.

Bu kapsamda Saglik Bakanligi ve Koronavirüs Bilim Kurulunca belirlenen kriterlere göre yapilan degerlendirme çerçevesinde 4 ayri risk grubu (düsük, orta, yüksek, çok yüksek) tespit edilerek bu risk gruplarina göre uygulanacak tedbir seviyelerinin Cumhurbaskanligi Kabinesinde kararlastirilabilecegi degerlendirilmektedir.

Içisleri Bakanligimizin 26 Subat tarihli Genelgesiyle 1 Mart günü Sayin Cumhurbaskanimiz Baskanliginda toplanacak Kabine’de yeni kararlar alinincaya kadar mevcut tedbirlerin uygulanmaya devam edilmesi gerektigi bildirilmisti.

Kabine toplantisinda egitim ve ögretime yönelik düzenlemeler de 4 ayri risk seviyesine göre belirlenecek olup bu nedenle 1 Mart 2021 Pazartesi günü mevcut uygulamaya (15 Subat’tan bu yana uygulanan; birlestirilmis sinif uygulamasi yapan tüm ilkokullarda, köy ve seyrek nüfuslu yerlesim yerlerindeki resmi ve özel ilkokullar, ortaokullar ve imam hatip ortaokullarinin bütün seviyelerinde ve tüm bagimsiz resmi anaokulu ve özel egitim anaokullari ile özel okul öncesi egitim kurumlarinda haftada 5 gün yüz yüze egitim yapilmasi, 22 Ocak’tan beri uygulanan; 8 ve 12. Sinif ögrencileri ile mezunlar için istege bagli açilan destekleme ve yetistirme kurslarinin yüz yüze sürdürülmesi) devam edilecek ve alinan kararlar çerçevesinde yeni uygulamaya 2 Mart 2021 Sali günü itibariyle baslanabilecektir.

1 Mart 2021 Pazartesi günü Cumhurbaskanligi Kabinesinde alinan kararlar çerçevesinde her ilimizde içerisinde bulunuldugu ilan edilen risk grubu seviyesine dair belirlenen kurallara göre Hifzissihha Kurullarimizca gerekli adimlar atilacaktir.

Kamuoyuna saygiyla duyurulur. "  açiklamalari yer aldi.