Tarih: 27.03.2022 12:14

IZMIR VE GAZIANTEP ARASINDAKI KADIM DOSTLUK PEKISTIRILDI

Facebook Twitter Linked-in

Ülkenin ve bölgenin kalkinmasinda girisimciligin artirilmasi, girisimci özelliklerinin ve niteliginin gelistirilmesi için çalismalar yürüten EGIAD Ege Genç Is Insanlari Dernegi, Gaziantep Is Insanlari Dernegi GAGIAD ile bir araya gelerek dostlugun gelistirilmesi ve Melek Yatirim Agi kurulus süreci üzerine is birligi gerçeklestirdi. EGIAD Dernek Merkezini ziyaret eden GAGIAD Yönetim Kurulu, Gaziantep’te girisimcilik ve Melek Yatirim Agi gelisimine katki koymak için EGIAD ile çalismaya önümüzdeki günlerde baslama karari aldi. Iki dernek arasinda yillardir süregelen dostluk ve dayanisma is birligi ile taçlanmis oldu.


EGIAD Baskani Alp Avni Yelkenbiçer, Yönetim Kurulu ve üyelerinin ev sahipliginde gerçeklesen ziyarete GAGIAD Baskani Cihan Koçer, yönetim kurulu ve üyeleri katilim gösterdi. Toplantinin açilis konusmasini yapan EGIAD Baskani Alp Avni Yelkenbiçer, dernek kurulus asamasi ve bugüne kadar gerçeklesen önemli projeleri aktardi. Gençligin bir ögrenme kültürünü de beraberinde getirdigini dile getiren Yelkenbiçer, sürdürülebilirlik ve girisimcilik faaliyetlerinin EGIAD çatisi altinda kent gelisimine önemli katkilar sundugunu dile getirdi. Yelkenbiçer, “Ülkemizin gelisimi bakimindan kritik bakis açisinin girisimcilikte sakli olduguna inaniyoruz. Artik bilgi çagindayiz, ürün transfer etmeden sadece bilgi transferiyle de büyük ihracat rakamlarini yakalayabiliriz. Basarili girisimcilik faaliyetleri, ülkede istihdam yaratilmasinda, ekonomik büyümenin hizlandirilmasinda, yeni endüstrilerin ortaya çikmasinda, toplumun degisim ve gelisim sürecinde oldukça etkili olmaktadir. Ayrica, girisimcilik kültürünün nesilden nesile aktarilmasina da etki etmek büyük deger tasiyor” dedi.


EGIFED Ege Genç Is Insanlari Federasyonu Baskani Aydin Bugra Ilter ise iki dernegin is birliginden duydugu memnuniyeti dile getirerek, STK’larin uzman olduklari alanlarda yürüttükleri bayrak yarisinin ve dayanismanin önemine vurgu yaparak, “EGIAD ve GAGIAD olarak dirsek temasinin yakalanmasi çok önemli bir yaklasim. Ortak protokollerle Izmir ve Gaziantep arasinda girisimcilik ekolünü baglamis oluyoruz” dedi.


EGIAD Melekleri Yatirim Agi Icra Kurulu Baskani Levent Kusgöz de Melek Yatirim Aginin resmi kurulus islemleri ve süreçlerini aktardi. Melek yatirimcilarin, paralarini sadece girisime yatirmadigini, tecrübelerini ve baglantilarini da yatirim yaptigi sirketle paylasarak girisimin gelismesinde önemli rol oynadiklarini ifade etti.


GAGIAD Baskani Cihan Koçer ise, Izmir ve Gaziantep arasindaki is birliginden duyduklari memnuniyeti dile getirerek, “Samimiyet, iki kurum kültürünün dayanismasi bizi Izmir’e getirdi. 29. Yilini geride birakmis bir dernegin baskani olarak 32 yilini geride birakmis EGIAD ile is birligi yapmaktan onur duyariz. Gaziantep’te farkindalik yaratacak projelere imza atmaktayiz. Ekonomi, dijitallesme, markalasma basta olmak üzere birçok proje gerçeklestirdik. En çok ihracati yapan iller arasinda Izmir 4. , Gaziantep 5.Sirada; Izmir’i yakalamak üzereyiz. Gençlerin olusturdugu STK’lar olarak girisimcilik ve Melek yatirimcilik basta olmak üzere her türlü projede isbirligi yürütecek olmaktan mutluyuz” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —