IZMIR'DE ASILANMANIN HIZLANMASI SANAYICIYI MEMNUN ETTI

Kemalpasa Sanayici ve Is Insanlari Dernegi (KESIAD) Yönetim Kurulu Baskani Seçil Beydemir Kaynak : "Tüm yas gruplari ile çalisan Bag-Kur'lular da asilanmali" dedi

Güncel 16.06.2021 11:48:07 0
IZMIR

Kemalpasa Sanayici ve Is Insanlari Dernegi (KESIAD) Yönetim Kurulu Baskani Seçil Beydemir Kaynak, son olarak SGK kaydi olan tüm isçilerin asilanmaya baslanmasini olumlu buldugunu ifade ederek, “Isçilerin yas ayrimi yapilmadan asilanmasi son derece dogru. Dilegimiz tüm yas gruplari ile beraber 40 yas altindaki isletmelerde çalisan Bag-Kur’lularin da asilanmasi” dedi. 

Pandemi nedeniyle ekonominin son derece hasar aldigini ancak asilanmanin hizlanmasi ile pandeminin olumsuz etkilerinin yavas yavas asilmaya baslandigini ifade eden KESIAD Yönetim Kurulu Baskani Seçil Beydemir Kaynak, “Son açiklanan büyüme rakamlarinda en büyük pay sanayide.  Bunda pandemi döneminde bile fabrikalarin bacalarinin tütmesini saglayan isçilerin hakkini ödeyemeyiz. Simdi hepsinin asilaniyor olmasindan dolayi çok mutluyuz” dedi. 

SGK’li isçilerin disinda 40 yas altindaki sanayide hizmet veren Bag-Kur’lularin da asilanmasini beklediklerini söyleyen KESIAD Baskani Kaynak, “Isçilerle beraber her gün isinin basinda olan sirket sahibi ve ortaklarinin da asilanmasini bekliyoruz. Asilanma yas gruplarinin hizla inmesini ve ülkenin tamaminin asilanmasini diliyoruz” dedi. 

Asidan tedirgin olan, asi karsiti olanlara da seslenen KESIAD Baskani Kaynak, “Tüm dünya genelinde 3 milyon 810 bin insanin ölümüne neden olan hala can alan bu salgina farkli farkli ülkelerin gelistirdigi ve bilimsel olarak etkisi kanitlanmis asiya karsi çikmanin izahi yok. Sadece kendimizi degil toplumumuzu korumak için asi randevumuzu alip asimizi olmamiz gerekiyor” diye konustu.



Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °
Salı 27.4 ° / 16.6 °